Hat-trick Šijerkića za ubjedljivu pobjedu Čelika protiv Azota
Zeničani su danas bez problema pobijedili goste iz Vitkovića, te su zadržali prvo mjesto na tabeli kolo prije kraja jesenjeg dijela prvenstva

Druga liga FBIH, grupa "Centar", 14.kolo

Hat-trick Šijerkića za ubjedljivu pobjedu Čelika protiv Azota

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su na stadionu Bilino polje u okviru 14. kola Druge lige FBiH, grupa "Centar" dočekali ekipu Azota, te slavili uvjerljivu pobjedu rezultatom 5:0.

Zeničani su nakon prošlosedmične pobjede protiv Koline u ovaj duel ušli kao lideri na tabeli, te su im takve i ambicije ove sezone, a to je prvo mjesto, te kroz doigravanje ulazak u viši rang.

Od samog početka crno-crveni su krenuli silovito prema golu gostiju, a odbrana Azota kapitulirala je već u 7. minuti, kada nakon kornera kojeg je izveo Salčinović, najviši u skoku je Isaković za vodstvo Čelika 1:0. Nisu se domaći zaustavili, te su krenuli da postignu još koji pogodak, to se desilo već u 12. minuti, kada ponovo nakon kornera Salčinovića, ovaj put Šijerkić glavom pogađa za 2:0. Do kraja poluvremena Čelik je imao još nekoliko sjajnih šansi, preko Karića, te Isakovića, koji je pogodio i prečku, ali promjene rezultata nije bilo, te se na poluvrijeme otišlo pri vodstvu Čelika rezultatom 2:0.

U drugom poluvremenu ista slika na terenu, gosti se brane, a domaći nogometaši stvaraju šansu za šansom, a u 55. minuti novi gol u mreži gostiju. Danas veoma raspoloženi Karalić sjajno je pogodio sa 20-tak metara za vodstvo Čelika 3:0. U drugom poluvremenu domaći trener dao je šansu i igračima s klupe, tako da je u 81. minuti rezervista Behadarević sjajno ubacio s lijeve strane, a Šijerkić sa pet metara zakucao loptu pod prečku za 4:0 za domaći sastav. U 89. minuti rezervista Džaferović sjajno prolazi po desnoj strani ubacuje na sedam metara, gdje se ponovo našao Šijerkić i u padu matira gostujućeg golmana za svoj hattrick danas i vodstvo Čelika rezultatom 5:0. Do kraja nije bilo promjene rezultata, te su crno-crveni upisali novu pobjedu, ovaj put rezultatom 5:0.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Nakon današnje pobjede, Zeničani su ostali na prvom mjestu sa 35 bodova na svome kontu. S druge strane ekipa Azota ostala je na 10 osvojenih bodova u donjem dijelu tabele.

U narednom, posljednjem kolu prvog dijela sezone Čelik će na gostovanje Unisu, dok će Azot dočekati tim Koline.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti