Koštao 40 miliona: Scene kao iz horor filmova na nedavno otvorenom i svima poznatom stadionu

Sve za godinu dana

Koštao 40 miliona: Scene kao iz horor filmova na nedavno otvorenom i svima poznatom stadionu

A. Čaušević

Otvoren je 2021. godine, njegova izgradnja je koštala 40 miliona eura, ali već godinu dana se na njemu ne igra fudbal. Posljedice neodržavanja su sve izraženije i mnoge ljubitelje fudbala pogađaju snimci za prijelepog fudbalskog zdanja.

Prošlo je skoro godinu dana od katastrofalnog zemljotresa koji je 6. februara 2023. godine pogodio Tursku i cijelu tu zemlju ostavio u žalosti.

Posljednji snimci stadiona Yeni Hatayspor, doma Hatayspora, jednog od timova Super lige, u Hatayu, jednom od gradova koji je najviše pogođen ovim potresom izgledaju srceparajuće.

Trenutno stanje stadiona na koji niko nije kročio godinu dana i na kojem su se ne tako davno igrale fantastične utakmice djeluje potresno.

Iako je od potresa prošla godina na stadion još uvijek niko ne obraća pažnju što je izazvalo i određene posljedice pošto je izrasla trava na terenu.

Oglasi

Dan prije katastrofalnog zemljotresa, odnosno 5. veljače 2023., Hatayspor je na svom terenu ugostio Kasımpacu, a Christian Atsu doveo je svoju ekipu do pobjede golom iz slobodnog udarca u 97. minuti.

Nekoliko sati kasnije Atsu je izgubio život pod ruševnima, a za njegovim tijelom se tragalo danima sve dok nije pronađeno pod ruševinama.

Stanjestadiona u Hatayu prije zemljotresa

Inače, Hatayspor Arena je izgrađena 2021. godine. Radovi su trajali pet godina, a ukupni troškovi se procjenjuju na 40 miliona eura.

Kapacitet stadiona je 25.000 sjedećih mjestia, a zanimljivo da je se na krovu koriste solarni paneli koji generišu neophodnu energiju za održavanje stadiona.

Treba reći da Hatayspor domaće utakmice već godinu dana igra u Mersinu i ne zna se kada će se vratiti u svoj dom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi