Igra u životnoj formi: Haris Hajradinović ponovo je na vrhu liste asistenata u Turskoj
Haris Hajradinović ponovo je na vrhu liste asistenata u Super Ligi.

Danas upisao devetu asistenciju

Igra u životnoj formi: Haris Hajradinović ponovo je na vrhu liste asistenata u Turskoj

E. Ganibegović

Bh. veznjak Haris Hajradinović igra u sjajnoj formi. Danas je upisao devetu asistenciju u prvenstvu Turske i ponovo se vratio na vrh liste asistenata.

U okviru 21. kola turske Super Lige danas su se sastali Kasimpaša i Hatayspor. Domaći tim slavio je rezultatom 3:0.

Nakon prvih 45 minuta nije bilo golova. Ustvari, svi su postignuti u posljednjih dvadesetak minuta računajuči i nadoknadu.

Za 1:0 je pogodio Claudio Winck. Igrala se 74. minuta kada je doveo u vodstvo domaću ekipu.

Nuno Da Costa je pet minuta kasnije na asistenciju Harisa Hajradinovića duplirao prednost Kasimpaše. Pogledajte taj gol.

Oglasi

Sve je bilo gotovo u 89. minuti kada je za konačan rezultat pogodio Fall. Haris Hajradinović izašao je u nadoknadi, a umjesto njega je ušao Dilli.

Tako je Hajradinović s devet asistencija ponovo najbolji strijelac turske lige. Osam ima Szymanski iz Fenerbahčea, a po šest imaju Tadić i Sari.

Inače, ovo je bila čak peta od devet asistencija Hajradinovića za Da Costu. O konekciji s njim nedavno je govorio u intervjuu za SportSport.

Ovome još dodajmo da je kod gostiju od 83. minute igrao Armin Hodžić. Zamijenio je tada Corekcija.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Super Lig, 21. kolo:

Kasimpaša - Hatayspor 3:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi