Armin Hodžić konačno dobio pravu priliku u Turskoj i treneru pokazao da zaslužuje puno više

Postigao dva gola za Hatayspor

Armin Hodžić konačno dobio pravu priliku u Turskoj i treneru pokazao da zaslužuje puno više

E. Škorić

Bivši fudbaler Željezničara, Armin Hodžić, postigao je dva gola u 2:1 pobjedi Hatayspora nad Duzcesporom.

Ovaj 23-godišnji veznjak je ljetos pojačao Hatayspor, kada se iz Željezničara otisnuo u fudbalsku zemlju koja je odavno raj za bh. fudbalere.

Hodžić od dolaska u Tursku nije postigao gol sve do danas, kada je dva puta pogađao mrežu trećeligaša u utakmici Kupa Turske.

Prvo je u 22. minuti postigao gol kada se dobro snašao na jedan ubačaj, a potom je u 58. minuti uspio da ovjeri trijumf domaće ekipe.

Duzcespor je bio veliki autsajder u ovom meču, ali je protiv superligaša odigrao jako dobar meč i uspio da postigne i jedan gol, a bilo je to u 28. minuti kada je s penala precizan bio Zorlu.

Armin Hodžić odigrao je cijeli meč i ukazanu šansu iskoristio na najbolji mogući način, pa bi uskoro mogao postati i starter, dok je prethodno uglavnom malo dobijao šansu s klupe.

Hatayspor već za četiri dana gostuje Bašakšehiru u prvenstvu Turske, nakon čega će ugostiti Gazianptep.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti