Dojučerašnji veznjak Željezničara meta ismijavanja u Turskoj, nestvarno šta je Hodžić promašio

Svi su vidjeli loptu u golu, ali...

Dojučerašnji veznjak Željezničara meta ismijavanja u Turskoj, nestvarno šta je Hodžić promašio

E. Čaušević

Fudbaleri turskog Hatayspora poraženi su danas na gostovanju kod Istanbulspora sa 2:1 u meču 13. kola turske Superlige, a utakmicu je obilježio nestvaran promašaj Armina Hodžića.

Istanbulspor je ove sezone jedna od najlošijih ekipa u Superligi, te je fenjeraš turskog prvenstva danas protiv Hatayspora upisao tek drugu pobjedu u sezoni.

Hatay je imao ulogu favorita, no gosti su na kraju doživjeli neočekivan poraz i jasno je da su u velikom padu forme u odnosu na početak sezone.

Istanbul je poveo sa 1:o u 26. minuti kada je Loshaj pogodio mrežu Hatayja, no gosti su početkom drugog poluvremena uspjeli da izjednače golom Dadashova iz penala.

Ipak, Istanbulspor je ponovo stigao do prednosti. U centru pažnje u 79. minuti našao se Mamadou koji je pogodio za 2:1 i veliko slavlje domaćih navijača.

Oglasi

Trener Hatayspora je u 85. minuti na teren poslao bh. veznjaka Armina Hodžića koji je samo desetak sekundi kasnije mogao biti junak svog tima, ali se na kraju pretvorio u tragičara.

Dojučerašnji igrač Željezničara je promašio zicer iz nevjerovatne pozicije. Hodžić je bio sam na nekoliko metara od gola Istanbula koji je bio prazan, ali uspio je glavom da promaši mrežu za šok i nevjericu igrača gostiju.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Do kraja utakmice Istanbulspor je uspio nekako da se odbrani i upiše važna tri boda. Hatay je trenutno deveti sa 17 bodova, dok je Istanbul zadnji sa osam bodova.

Inače, Hodžić je u Hatayspor stigao pred početak ove sezone nakon veoma dobrih izdanja u dresu sarajevskog Željezničara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi