Predsjednik Fudbalskog saveza Turske izrekao tužnu sudbinu Hatayspora

Prije nekoliko dana slavili veliku pobjedu, a sada ovo

Predsjednik Fudbalskog saveza Turske izrekao tužnu sudbinu Hatayspora

Esmer Oštraković

Nakon što su prije nekoliko dana razorni zemljotresi pogodili jugoistočnu Tursku i sjeverni dio Sirije, veliki broj ljudi je stradao, a brojke još uvijek rastu.

Tužna priča zadesila je i Atsua, nogometaša Hatayspora koji je zatrpan u ruševinama i još uvijek nije pronađen, te je teško vjerovati da je još uvijek živ.

Hataysport je klub iz grada Antakya kojise nalazi u blizini granice sa Sirijom, a on je jedan od gradova koji su razoreni tokom zemljotresa.

Nakon nekoliko dana od svega što se desilo, dok spasilačke službe, vojska, policija i mnogi drugi pomažu u potrazi za ljudima u ruševinama, poznata je sudbina Hatayspora.

Naime, predsjednik Fudbalskog saveza Turske, Mehmet Buyukeksi oglasio se i otkrio da su iz Hatayspora danas poslali poruku o svemu.

Oglasi

"Danas su iz Hatayspora poslali pismo. Obavijestili su nas neće igrati utakmice do kraja ove sezone. Ukoliko Gaziantep isto tako želi da istupi iz lige, onda ćemo vidjeti. Mi planiramo da nastavimo ligu sa 17 klubova. Prava ova dva kluba će ostati netaknuta jer ih je zadesilo to što ih je zadesilo", rekao je Buyukeksi.

Najveća potraga, kada je Hatayspor u pitanju, jeste za Atsuom za kojeg se vjerovalo da je pronađen, ali se kasnije ispostavilo da to nije istina.

Osim njega, traje potraga i za sportskim direktorom ovog kluba, Tanerom Savutom, a male su šanse da je i on preživio.

Od razornih zemljotresa prošlo je nekoliko dana, a vjeruje se da je ogroman broj osoba još uvijek zatrpan pod ruševinama.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Kako vrijeme proalzi sve je manja mogućnost da će neko biti pronađen živ, ali naravno nada umire posljednja, te svi vjeruju da će na kraju biti pronađeni živi.

U seriji zemljitresa koji su pogodili Tursku i Siriju prije nekoliko dana poginulo je preko 15 hiljada osoba, a ta cifra iz sata u sat samo raste.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi