Hateboer želi da napusti Atalantu: Koliko još toga možemo ostvariti ovdje?

Desni bek smatra da je dostigao vrhunac s Atalantom

Hateboer želi da napusti Atalantu: Koliko još toga možemo ostvariti ovdje?

S. Bošković

Atalanta je bila pravi hit u aktualnoj fudbalskoj sezoni koja se prilako privodi kraju. 

Ekipa Giana Piera Gasperinija došla je do trećeg mjesta u Seriji A i do četvrtfinala Lige prvaka, gdje je poražena od PSG-a rezultatom 2:1, a osjećaj je bio da je Atalanta uz malo sreće mogla igrati i polufinale.

Jedan od glavnih igrača tima iz Bergama ove sezone bio je i desni bek Hans Hateboer koji je sada otvoren za odlazak iz kluba:

"Mislim da je ovo maksimum što se može učiniti s Atalantom. Rezultati su bili fenomenalni proteklih godina, a ova sezona je bila vrhunac. Koliko još toga možemo ostvariti ovdje? Ne baš puno".

Hateboer je u Atalantu stigao iz Groningena početkom 2017. godine za 300.000 eura, te je odmah postao standardan. Prije dvije godine za njegove usluge se interesirala Valencija, no Atalanta je tražila 15 miliona eura za njega, dok su Šišmiši davali 12 miliona.

"Mislim da je sad situacija drugačija. Tad sam za Atalantu igrao samo godinu i pol, a sad sam bio član uspješne priče u protekle tri i pol godine. Nakon toga perioda trebate naći zajedničku riječ s klubom", kaže Nizozemac, te nastavlja:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ovdje sam proveo sjajne godine, igrao sam sjajno, te je i atmosfera bila sjajna. Razlog moje želje za odlaskom je čisto lični. Želja da otkrijem nove stvari. Želim da pred sebe postavljam nove izazove. To nema puno veze s Atalantom. Ako i naredne sezone budem igrao ovdje, onda ću znati da sam u dobrom klubu", kaže Hateboer.

Njega ugovor za Atalantu veže još dvije sezone. U protekloj sezoni za tim iz Bergama je odigrao 32 ligaška meča, a u prvoj postavi se našao 25 puta. Također, 26-godišnji desni bek odigrao je i sve Atalantine mečeve u Ligi prvaka, a u samo dva je ušao s klupe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti