Hazard je drugi najgori Galacticos poslije Michaela Owena

Tako kaže statistika

Hazard je drugi najgori Galacticos poslije Michaela Owena

Eden Hazard je za sada drugi najgori Galacticos svih vremena, tako piše španska Marca, a to kažu i statistički podaci.

Belgijski fudbaler je ljetos za vrtoglavih 100 miliona eura dres Chelseaja zamijenio dresom Real Madrida, ali za sada u Madridu nije pokazao apsolutno ništa.

Iako je tu tek nešto više od dva mjeseca i teško mu je suditi na osnovu tako kratkog perioda, španska Marca ga je odmah uzela 'na zub'. Tako ovaj popularni list piše kako je on prema statističkim podacima drugi najgori Galacticos i to iza Michaela Owena.

Davidu Beckhamu, Ronaldu, Zinedine Zidaneu i Luisu Figu nije trebalo dugo vremena da upišu gol ili asistenciju u dresu Reala te su to radili u prvoj utakmici, dok je Hazard bez gola ili asistencij već puna četiri meča.

Gori od njega na početku karijere u Realu bio je samo Owen kojem je trebalo čak šest mečeva da upiše prvi gol. Zanimljivo, prvi put je pogodio u Ligi prvaka, a Hazard će večeras imati priliku isto učiniti jer Real igra protiv Club Bruggea na domaćem terenu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Belgijanac je za sada odigrao 267 minuta, tri susreta La Lige i jedan Lige prvaka, ali nije se upisao u strijelce ili asistente.

Ipak, večeras je idealna prilika da to učinit pred domaćom publikom.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
I... Šipak! :-)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi