Zidane stao u odbranu Hazarda: Ista stvar se desila meni, u Madridu je sve pod povećalom
Hazard još uvijek nije postigao gol za Real od početka sezone

Trener Reala vjeruje u Belgijanca

Zidane stao u odbranu Hazarda: Ista stvar se desila meni, u Madridu je sve pod povećalom

S. Pašalić

Real Madrid je ovog vikenda u derbiju protiv Atletico Madrida odigrao 0:0.

Kraljevski klub nije uspio doći do četvrte pobjede zaredom iako je bio nešto bolji tim, a Eden Hazard ponovo nije imao svoj dan.

Belgijanac je ovog ljeta stigao u redove Reala, ali je oprilično razočarao navijače sa svojom igrom, a nakon meča protiv Atletica, gdje je izašao iz igre u 77. minuti se našao i na njihovoj meti.

Navijači su očekivali puno više, ali još uvijek nisu vidjeli niti jedan gol Hazarda u dresu Reala od početka sezone, ali je trener Zinedine Zidane stao u njegovu odbranu.

"Ista stvar se desila meni kao i ono što se desilo Hazardu, ali na kraju je igrač vrlo miran, kao što sam i ja, jer sam znao da će sve biti kako treba nakon nekog vremena", rekao je Zidane u ponedjeljak na press konferenciji.

"Bilo je gore kada sam stigao u Italiju, jer su mi trebala tri mjeseca. U Madridu malo manje, ali u ovom klubu sve je pod povećalom."

"S Hazardom je isto. Znam da će uspjeti u Real Madridu, znamo kakav je igrač i za nas je najvažnije imati čistu glavu kako bismo ga pratiti."

"Hazard igra ispod svojih mogućnosti? To uopšte nema veze s njegovim fizičkim aspektom, trebamo biti kreativniji, ali ne brinem se, moramo biti mirni jer smo na pravom putu."

"Moj savjet za njega? Savjeti nisu da mu kažemo kako će igrati jer znamo koliko je on važan igrač za nas."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Zna da od njega želimo više, ali moramo biti mirni. Ne brinem se jer znam da će on uspjeti ovdje i bit će vrlo dobar."

"Morate biti mirni zbog toga što je toliko dobar, to se neće promijeniti. Treba nam više i on to radi, ali brzo ćemo ga vidjeti i možda sutra već bude bolje.", zaključio je Zidane.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi