Hazard na potpis ugovora došao sa satom od 68.000 eura, ali se obrukao

Čini se da sat ne radi kako bi trebao...

Hazard na potpis ugovora došao sa satom od 68.000 eura, ali se obrukao

Belgijski reprezentativac Eden Hazard sinoć je predstavljen kao novi igrač Real Madrida na Santiago Bernabeu stadionu. 

Nakon dugogodišnje sage Kraljevski klub je konačno uspio da osigura potpis Hazarda koji na Bernabeu dolazi kao najveća zvijezda prelaznog roka, barem za sada. Mogao bi ga nadmašiti jedino Kylian Mbappe ukoliko ga Real uspije dovesti.

Hazard je sinoć poručio kako je dolazak u Real za njega ostvarenje sna.

"Zdravo svima. Pričati ću na francuskom jer moj španski još nije dovoljno dobar. Hvala predsjedniku na dočeku, mojoj porodici koja je tu sa mnom. Sretan sam što ću obući dres i braniti boje Real Madrida jer mi je uvijek bio sam da igram za ovaj klub. Hvala vam svima na fantastičnom dočeku", rekao je Hazard nakon potpisivanja ugovora.

Belgijanac se sigurno potrudio da sve bude savršeno tokom jučerašnjeg dana, ali španski mediji su ipak primjetili jednu sitnicu koja će sigurno ostaviti malu mrlju na sav glamur.

Naime, Hazard se jučer na predstavljanju pojavio sa satom Richard Mille RM016 od 18-karatnog zlata optočen dijamantima. Vrijednost sata je vrtoglavih 68.000 eura, ali postoji mali problem, barem kod Hazardovog primjerka. Naime, novinari su primjetili da Hazardov sat ne radi obzirom da je u kućici koja pokazuje datum stajao broj osam, a jučer je bio 13. juni.

Svakako da Hazardu ovaj sat prije svega služi kao modni dodatak, ali zaista bode u oči činjenica da mu sat od skoro 70.000 eura kasni nekoliko dana...

Najposjećenija predstavljanja igrača: Eden Hazard tek na šestom mjestu

Inače, tokom Hazardovog predstavljanja na Bernabeu je bilo čak 50.000 navijača. Ipak, to je bila tek treća najveća posjeta na Bernabeu za jednu prezentaciju novog igrača. Ukupno gledano, Hazarodovo jučerašnje predstavljanje je šesto po posjeti u svijetu fudbala.

Rekord drži predstavaljanje Cristiana Ronalda u Real Madridu 2009. godine kada je Santiago Bernabeu bio gotovo "rasprodan".

Ronalda je na Bernabeu tada došlo vidjeti 75.000 navijača.

Samo par dana ranije Ricardo Kaka je predstavljen na Bernabeu pred oko 55.000 navijača.

Drugo mjesto najposjećenijih promoacija drži Diego Maradona.

"Mali zeleni" je 1984. "sletio" na krcati San Paolo - pred 65.000 navijača.

Treće i četvrto mjesto je rezervisano za Nou Camp. Zlatana Ibrahimović je istrčao na Nou Camp pred oko 60.000 navijača, dok je Neymar to svojevremeno učinio pred tri hiljade manje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi