"Hazard nam je rekao da odlazi iz kluba"
Thorgan sa bratom Edenom i kolegama iz reprezentacije Belgije. Oba brata bi ovog ljeta mogla napraviti velike transfere (Foto: EPA)

Stigla potvrda

"Hazard nam je rekao da odlazi iz kluba"

M. Šljivak

Eden Hazard će gotovo sigurno ovog ljeta napustiti londonski Chelsea.

Zvijezda Plavaca će kako stvari stoje pojačati madridski Real, a interesantno je i da će njegov mlađi brat Thorgan također promijeniti klub ovog ljeta.

Thorgan trenutno nosi dres Borussije iz Moenchengladbacha, a sportski direktor kluba Max Eberl potvrdio je za Sky Germany kako je Hazard saopštio da želi napustiti klub ovog ljeta.

"Thorgan nas je obavijestio da ne želi produžiti ugovor i da ima namjeru da napusti klub ovog ljeta. Ovakve stvari sam čuo 15 puta u posljednjih 10 godina kada su nas zaista sjajni igrači napuštali. Tako to ide kada smo mi u pitanju", rekao je Eberl.

Hazard se povezuje sa mnogim ekipama, a Eberl ne zna šta je Belgijanac odlučio.

"Ne znam gdje će igrati. To nam nije saopštio"; istakao je sportski direktor kluba.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ipak, prema tvrdnjama njemačkih medija 26-godišnji fudbaler je odlučio da se pridruži Borussiji iz Dortmunda, a očekuje se da će transfer biti "težak" oko 40 miliona eura.

Hazard je u Borussiju stigao iz Chelseaja 2015. godine za osam miliona eura.

Promo

Top Komentari

Mele
Ne vrijedi ni onih 8 sto je placen, kamoli 40, popularan zbog brata samo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi