Hazard optužen za nasilničko ponašanje

Mogućnost produženja suspenzije

Hazard optužen za nasilničko ponašanje

M. Skaka

Eden Hazard otpužen je za nasilničko ponašanje od strane FA nakon što je udario dječaka koji dodaje lopte na utakmici koju su Chelsea i Swansea odigrali u polufinalu Capital One kupa.

Belgijskog fudbalera očekuje kazna od tri utakmice neigranja, ali iz FA se navodi da standardna kazna u ovom slučaju jednostavno nije dovoljna. Podsjetimo, Hazard je udaljen sa terena nakon incidenta u kojem je udario dječaka.

 

Hazard će imati do utorka u 18 sati da odgovori na optužnicu.

 

Iz FA poručeno je da će podsjetiti sve klubove na njihovoe odgovornosti pri organizaciju utakmica i osoblja koje se kreće uz liniju terena.

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

Ukoliko optužnica prođe i Hazard bude proglašen krivim, suspenzija će mu biti produžena na četiri utakmice. Disciplinska komisija ima mogućnost da tu kaznu i dodatno produži, ali sve su prilike da pauza ipak neće biti duža od četiri utakmice.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.