I Luka Modrić je izabrao svog favorita za Zlatnu loptu

Hrvat je već osvojio ovu nagradu

I Luka Modrić je izabrao svog favorita za Zlatnu loptu

A. Čaušević

Luka Modrić je 2018. godine nakon osvojene Lige prvaka i drugog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Rusiji osvojio Zlatnu loptu.

Modrić je i tri godine kasnije na praktično istom nivou, iako ima 36 godina ponovo se našao na listi mogućih kandidata za osvajanje prestižne nagrade.

Hrvatski veznjak je ušao u top 30, baš kao i njegovim timski saigrač Karim Benzema. Modrić za Francuza tvrdi da definitivno zaslužuje Zlatnu loptu.

"Postoji nekoliko kandidata, koji mogu osvojiti Zlatnu loptu ove godine, a ja sam siguran da je Karim Benzema jedan od njih. Štoviše, nadam se da će je i osvojiti jer to zaslužuje zbog toga kako je igrao ove godine i zbog cijele svoje karijere", rekao je Modrić.

Benzema zaista igra vrhunski tokom cijele godine, osvajanjem Lige nacija je značajno povećao sebi šanse da može biti najbolji na svijetu po izboru France Footballa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Benzema je posljednjih godina uvijek bio na vrhunskom nivou, a ove godine je osvojio titulu pobjednika Lige nacija s Francuskom, što je također važno kada se glasa za osvajanje ove nagrade. Karim je zasigurno jedan od kandidata i nadam se da će je osvojiti jer on to zaslužuje", poručio je Modrić.

Prema dosadašnjim najavama najveća konkurencija Benzemi su Robert Lewandowski, Lionel Messi i Jorginho.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Moj Luka zaboravu stari hehe,vise ti zasluzujes od panjzeme. Poredak: Jorginho Lewandowski Messi
1 14
Ecosport
Kako se lobira za madridove igrače. Klasika, svake godine isto. Messi najviše zaslužuje, a onda Levandovski. Ostali su nivo ispod. Kad se pogleda ukupno, Messi se nadavao golova i golčina te asistencija, a ostali su ili samo dobri napadači ili samo dobri veznjaci, dok je Messi sve u jednom. Godinama.
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi