Hazard vodio Belgiju do pobjede protiv Rusije
Belgija je nakon odigranog prvog kola treća na tabeli, dok je Rusija četvrta.

Pobjeda na otvaranju kvalifikacija

Hazard vodio Belgiju do pobjede protiv Rusije

Esmer Oštraković

Reprezentacija Belgije je u 1. kolu grupe I u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo na domaćem terenu ostvarila pobjedu protiv Rusije rezultatom 3:1.

Domaći su u ovoj utakmici bili favoriti, a na kraju su tu ulogu i opravdali. Junak pobjede sa dva gola bio je Eden Hazard.

Domaći su poveli već u 15. minuti, a strijelac gola bio je Tielemans. Ipak samo minut kasnije, nakon velike greške domaćeg golmana Cheryshev je donio izjednačenje Rusiji. Konačan rezultat prvog poluvremena postavio je Hazard sa bijele tačke u 45. minuti.

U drugom poluvremenu gosti su pokušali doći do poravnanja, dok je Belgija tražila gol kojim bi riješila ovu utakmicu. Taj gol je stigao kasno, na kraju kao potrvda pobjede. Postigao ga je Hazard u 88. minuti. Do kraja utakmice Golovin je uspio dobit crveni karton.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Belgija je nakon odigranog prvog kola treća na tabeli, dok je Rusija četvrta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi