Roberto Martinez na slatkim mukama: Nekoliko zvijezda morao ostaviti na klupi

Nema mjesta za sve u prvih 11

Roberto Martinez na slatkim mukama: Nekoliko zvijezda morao ostaviti na klupi

E. Čaušević

Jednu od zanimljivijih utakmica večerašnjeg programa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igraju Belgija i Rusija.

Jasno je da je Belgija veliki favorit u ovom okršaju, ali su Rusi na Svjetskom prvenstvu pokazali da itekako znaju iznenaditi favorite.

Selektor Crvenih đavola Roberto Martinez imao je slatkih problema pred ovaj meč jer se teško odlučio na sastav koji će igrati od prve minute.

Martinez na raspolaganju ima veliki broj zvijezda, a neke od njih jednostavno je morao ostaviti na klupi. No, mora se priznati da sastav Belgije izgleda zaista zastrašujuće.

Belgija: Courtois, Alderweireld, Boyata, Vertonghen, Castagne, Tielemans, Dendoncker, T. Hazard, Mertens, E. Hazard, Batshuayi.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Na klupi su ostali: Casteels, Mignolet, Vermaelen, Vanaken, Praet, Origi, Mechele, Januzaj, Denayer, Chadli, Carrasco, Benteke.

Rusija: Guilherme, Zhirkov, Kudryashov, Dzhikiya, Nababkin, Fernandes, Akhmetov, Golovin, Kuzyayev, Cheryshev, Dzyuba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti