Hazardov dolazak znači i odlazak zvijezde u Manchester United?

Asensio napušta Kraljeve?

Hazardov dolazak znači i odlazak zvijezde u Manchester United?

Endin Čaušević, foto: EPA

Marco Asensio jedan je od najtalentovanijih španskih fudbalera, a svojim igrama oduševio je prošle sezone fudbalski svijet.

Asensio je pokazao da se radi o sjajnom fudbaleru, no u dosadašnjem dijelu sezone baš se i nije naigrao u dresu kraljevskog kluba. Španski fudbaler bi na kraju ove sezone mogao napustiti Real Madrid, a njegov status u klubu ovisi o tome da li će Eden Hazard na ljeto stići na Santiago Bernabeu.

Belgijanac još uvijek nije produžio ugovor sa Chelseajem, a mnogi smatraju da će Hazard od naredne sezone biti stanovnik Madrida. Florentino Perez ne krije želju da bi volio vidjeti ovog igrača u dresu Reala, te će sigurno pokušati sve kako bi ga doveo u ljetnom prelaznom roku.

No, eventualni dolazak Hazarda će sigurno značiti i neke odlaske s Bernabeua. Prema pisanju španskih medija Perez je spreman prodati Asensija jer se dolaskom Hazarda ne bi uklapao u taktiku ovog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Rasplet situacije spremno čeka Manchester United koji bi rado želio dovesti Asensija. Jose Mourinho je u nekoliko navrata izjavio da se radi o sjajnom igraču i čini se da je Asensio jedna od najvećih želja Crvenih đavola za narednu sezonu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi