Ivaylo Petev slavio na najslađi mogući način u novom debiju na klupi Ludogoretsa!
Ivaylo Petev preuzeo je Ludogorets, a u "novom debiju" na klupi ovog tima nije slavio iako je njegov tim bio veliki favorit.

Gol za trijumf u sudijskoj nadoknadi

Ivaylo Petev slavio na najslađi mogući način u novom debiju na klupi Ludogoretsa!

E. Ganibegović

Pod izgovorom da je na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine potrebna nova energija, saradnja s Ivaylom Petevom nije produžena, a on je danas upisao "novi debi" na klupi bugarskog Ludogoretsa.

U okviru 23. kola bugarske Parva lige njegov tim je dočekao kao veliki favorit Cherno More, te do pobjede stigao rezultatom 3:2.

Već nakon osam minuta igre gosti dolaze do vodstva. Fernandez je asistirao, a Isa pogodio za prednost gostujućeg tima.

Nije se dugo čekali na odgovor Ludogoretsa. Igrala se dvadeseta minuta kada je Despodov postigao pogodak na asistenciju Igora Thiaga.

Fernandez ponovo asistent, a Isa ponovo strijelac u 34. minuti i gosti na poluvrijeme odlaze s prednošću od 1:2.

Ipak, Kiril Despodov se potrudio da Ivaylo Petev bude sretan nakon svoje prve utakmice po povratku na klupu Ludogoretsa.

Oglasi

Prvo je bugarski fudbaler postigao gol za 2:2 u 75. minuti iz penala, da bi u prvoj minuti nadoknade zatresao mrežu gostiju za sva tri boda.

Uveliko su gosti domaćinima olakšali posao u 72. minuti kada je drugi žuti karton dobio Panayotov.

Kod gostiju je debitovao u ovoj utakmici Vlatko Drobarov, bivši fudbaler FK Sarajevo koji je šansu dobio u 89. minuti umjesto Isaa.

Nakon ove utakmice Ludogorets ostaje drugi s 53 boda, bodom manje i utakmicom više od CSKA-a iz Sofije i između ova dva tima će se voditi bitka za titulu do kraja sezone.

Kasnije danas, tačnije od 15:45 CSKA Sofia će igrati gradski derbi protiv CSKA-a 1948 koji je treći na tabeli, te će Petev pomno pratiti i taj duel i nadati se kiksu konkurenata.

U narednom kolu Ludogorets i Ivaylo Petev gostuju kod Hebara. Radi se o pretposljednjem timu na tabeli i jasno je da je Ludogorets veliki favorit.

Podsjetimo, Ivaylo Petev je s Ludogoretsom dva puta bio prvak Bugarske, te po jednom osvojio kup i superkup ove zemlje. 

Parva liga, 23. kolo:

Ludogorets - Cherno More 3:2 (Despodov 20', 75' (P), 90+1'; Isa 8', 34')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi