Petevove riječi o Edinu Džeki odzvanjaju Italijom: Mnogi će se složiti s njim
Bivši selektor Zmajeva hvali najvećeg bh. fudbalera.

Bugarski stručnjak o Dijamantu

Petevove riječi o Edinu Džeki odzvanjaju Italijom: Mnogi će se složiti s njim

E. Ganibegović

Edin Džeko je od 2021. godine član Intera kada je stigao iz Rome. Te i 2022. godine u reprezentaciji Bosne i Hercegovine sarađivao je s Ivaylom Petevom, koji o njemu ima najbolje moguće mišljenje.

Bugarski trener Ivaylo Petev bio je selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine 2021. i 2022. godine i za to vrijeme se njegov rad dopao mnogim bh. reprezentativcima.

Nije bio čest slučaj da selektora u izjavama javno hvale reprezentativci, a to je Ivaylo Petev doživio već nakon prvih utakmica u martu 2021. godine kada su ga hvalili zvijezde Intera i Milana, Edin Džeko i Rade Krunić.

Imao je Bugarin sjajan odnos s kapitenom Edinom Džekom u toku zajedničkog rada, a Dijamant je istakao kako je Petev jedan od najboljih selektora u historiji naše reprezentacije.

Iako je izborio plasman u A diviziju Lige nacija što nam je donijelo i osiguran baraž za EURO, N/FSBiH nije produžio saradnju s Petevom i on je bio slobodan da potraži novi angažman.

Na njegovo mjesto stigao je Faruk Hadžibegić, a Petev je postao novi-stari trener bugarskog Ludogoretsa s kojim je u prošlosti osvajao trofeje u Bugarskoj i dočekan je tamo kao legenda.

Oglasi

Nakon potpisa ugovora s bugarskim velikanom, Ivaylo Petev je u razgovoru za italijanske medije nahvalio Edina Džeku i istakao kako je najbolji igrač Intera.

"Moje mišljenje je da je Edin Džeko najbolji igrač Intera trenutno. On svakog dana pokazuje koliko vrijedi i to u svakoj utakmici u kojoj igra", istakao je Petev.

Novinari L'Internista zatim su ga upitali o godinama DIjamanta koji za šest dana puni 37, a Ivaylo je odgovorio: "Ne igraju godine, već fudbaleri."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Džeko je ove sezone na 36 utakmica u svim takmičenjima postigao 11 golova uz pet asistencija. 

Dijamant je najzaslužniji igrač što Inter igra u osmini finala Lige prvaka, a veliki udio ima i u osvajanju Superkupa Italije jer je postigao gol u finalu protiv Milana. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti