U Barceloni nemaju mira: Braithwaite prošao privatne ljekarske, ali tek onda ga je dočekao šok

Nevjerovatno, ali istinito

U Barceloni nemaju mira: Braithwaite prošao privatne ljekarske, ali tek onda ga je dočekao šok

Admin Čaušević

Barcelona nikako ne uspjeva da se riješi Martina Braithwaitea. 

Martin Braithwaite je trebao postati novi fudbaler Espanyola, međutim taj posao je daleko od završenog s obzirom na posljednja dešavanja.

Iako je Danac prošao privatne ljekarske preglede, ali ga je onda dočekao šokantan odgovor iz Espanyola, pošto transfera neće biti.

Naime, u klubu iz Barcelone nemaju namjeru nikoga dovesti ukoliko ne realizuju neki izlazni transfer do kraja prijelaznog dana.

Braithwaite je viđen kao moguća zamjena za Raula de Tomas, ali kako Španac nije napustio Katalonce sada je i dolazak danskog ofanzivca pod velikim znakom pitanja.

Nema sumnje da do kraja prijelaznog roka čekaju pune ruke posla kako predstavnike Espanyola tako i Braithwaitove menadžere uz nadu da će sve biti završeno.

Iako nije bio prva opcija tadašnjeg trenera Setiena, Braithwaite je 2020. godine stigao na Nou Camp iz Leganesa za nerealnih 18 miliona eura.

Dvije i pol godine kasnije Danac je praktično protjeran iz Barcelone jer su u katalonskom klubu učinili sve da se riješe 31-godišnjeg igrača.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Više od 180 dana je u Barceloni proveo povrijeđen, a na 58 utakmica uspio ze postići deset golova i upisati pet asistencija.

Posljednjih sedmica jasno je poručio da neće otići dok mu se ne isplati plata za posljednje dvije godine ugovora, odnosno 5 miliona neto.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi