Samo Helena zna pravi razlog Piqueove odluke: Nikom u Barceloni nije jasno kako...

Novinarka koja barata pravim informacijama

Samo Helena zna pravi razlog Piqueove odluke: Nikom u Barceloni nije jasno kako...

Edmir Škorić

Usred sezone je Gerard Pique završio karijeru. Prije nekoliko dana je saopštio tešku odluku i sve šokirao, a protiv Almerije je tokom vikenda odigrao oproštajni meč za katalonski klub. Emotivno se, u suzama, oprostio, ali šta je stvarni razlog njegovog iznenadnog prekida karijere?

Pique nije imao dobru sezonu, bio je često pod žestokim kritikama, iza njega je rastava od Shakire i jedan turbulentan period, a na kraju je nekadašnji reprezentativac Španije donio odluku da završi karijeru iako je tek polovina sezone.

Karijeru je Pique počeo upravo u Barceloni. Omladinsku karijeru je proveo u ovom klubu, a zatim je otišao u Manchester United gdje je ostao do 2008. godine. Zatim je uslijedio povratak na Camp Nou. Postao je dio jedne od najjačih ekipa svih vremena i s katalonskim velikanom osvojio je apsolutno sve.

Gerard Pique je postao ikona kluba. U dresu Barce odigrao je ukupno 615 utakmica i postigao je 52 pogotka, ali u posljednje vrijeme bio je često na meti navijača ovog kluba.

O njegovoj odluci je pisala i novinarka Helena Condis, koja slovi za osobu koja možda i jedina ima prave informacije i "iz prve ruke". Tako je upravo ona objavila da je Piquea uvrijedio predsjednik kluba Joan Laporta i da je to glavni razlog njegove pomalo neočekivane odluke. Helena nas je u prošlosti uglavnom informisala na pravi način. Sve što je objavila, ispostavilo se istinitim.

Oglasi

Helena je 32-godišnja novinarka i TV voditeljica. Sarađivala je s velikim brojem medija, vodi nekoliko televizijskih emisija, glavno polje djelovanja joj je nogometni klub Barcelona.

Prati sve utakmice katalonskog kluba, kako kod kuće, tako i u gostima. Djevojka je ozbiljno uključena u strukturu Barcelone, stoga ne čudi da upravo ona donosi najvažnije vijesti sa Camp Noua.

Primjerice, upravo je ona prva objavila da Barcelona kupuje francuskog defanzivca Julesa Koundea. Također je napisala i da Xavi želi vidjeti Bernarda Silvu u ekipi (pregovori o njegovom transferu ponovo su postali aktuelni nakon odlaska Piquea), da Malcolm odlazi u Zenit, te da Laporta želi da se riješi Frenkieja de Jonga kako bi oslobodio nekoliko desetina miliona eura.

Ukratko, Helena zna baš sve što se dešava u Barceloni. Nije poznato koji su njeni izvori, ali očito joj daju prave informacije. Na neki način je ova ljepotica uključena svakodnevno u rad jednog od najvećih klubova svijeta, a da pritom nije na bilo koji način zaposlena.

Oglasi

Osim što ima fantastične i provjerenje informacije vezane za Barcelonu, novinarka izgleda jako dobro, te privlači mnogo pozornosti svojim objavama.

Na Instagramu je prati 117.000 ljudi, ali neke njene fotografije bi mogle da vas očaraju. Na osnovu istih može se lako zaljučiti da uživa u putovanjima, moru, druženjima, a naročito nogometu. U Barceloni se mnogi pitaju odakle joj sve te informacije i ko ih joj dostavlja, ali ono što je sigurno - provjerene su ma kakve god one bile.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi