Helić: Smatram da imamo kvalitet za gornji dio tabele

Mladi prvotimac Bratstva

Helić: Smatram da imamo kvalitet za gornji dio tabele

Samir Mlaćo

Bratstvo u prvom kolu nije uspjelo doći do punog plijena protiv Rudara iz Kaknja (0:0). Imali su izabranici Nusreta Muslimovića svoje šanse, međutim gostujuća mreža je ostala neokrznuta.

Veoma dobru partiju u redovima domaćih pružio je mladi Namik Helić (18) koji je i govorio za SportSport.ba.

"Sigurno da možemo žaliti za tri boda koja su nam bila veoma bitna jer se nalazimo u donjem dijelu tabele gdje će biti veoma gusto u borbi za opstanak. Utakmica sa Rudarom je bila veoma čvrsta bez puno prilika, a mi nismo odigrali na nivou na kojem znamo. Imali smo par prilika u kojima nam je trebalo malo više koncentracije i sreće da postignemo pogodak. Nadam se da ćemo u slijedećim utakmicama igrati bolje jer smatram da imamo kvalitet za gornji dio tabele", kazao je Helić.

Novi težak ispit za tim iz Gračanice je u subotu. U goste će mostarskom Veležu.

"Gostovanje Veležu će biti veoma teško, ali imajući u vidu pobjedu iz prve polusezone sigurno da se nećemo predati jer sa našom dobrom igrom i zalaganjem želimo nadoknaditi izgubljeno protiv Rudara".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Njegov cilj kao 18-godišnjaka je u drugom dijelu sezonu sakupiti što veću minutažu.

"Prvi cilj jeste izboriti standardno mjesto u prvoj postavi koje ću opravdati trudom, zalaganjem i dobrim partijama", dodao je Namik Helić, mladi prvotimac Bratstva iz Gračanice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi