Helić: Utakmica sa Orašjem bila je posebno teška za nas
Mladi fudbaler tima iz Gračanice je otkrovljenje ove polusezone

Mladi veznjak Bratstva iz Gračanice

Helić: Utakmica sa Orašjem bila je posebno teška za nas

E. Dindić

Bratstvo iza sebe ima jako lošu polusezonu u Prvoj ligi FBiH. Nakon prvog dijela nalaze se tek na 11. mjestu sa mršavih 19 bodova, te svakako u drugom dijeli sezone im slijedi velika borba za opstanak. Moraće ekipa iz Gračanice pojačati svoje redove, te sigurno sa par dobrih fudbalera upustiti se u nikad neizvjesniju borbu za opstanak u ovom rangu bh.fudbala.

Jedan od otkrovljena ove polusezone u ekipi Bratstva je svakako mladi veznjak ovog tima Namik Helić. Nastupio je na 13 utakmica u ovoj polusezoni, te imao jednu asistenciju, međutim svoj posao u defanzivi je odradio perfektno, s obzirom na to da mu je to primarni posao.

"Iza nas je polusezona koja je imala dosta uspona i padova. Loše smo otvorili polusezonu, gdje zaista nismo bili u nekoj formi. Utakmica sa Orašjem, bila je posebno teška za nas. Igrali smo na svom terenu, bili dominantniji, međutim gosti su odnijeli bodove. To nas je zaista presjeklo, pa smo se uspjeli vratiti donekle u nastavku sezone , pobjeđivali smo kući, ali imali smo velikih problema donijeti bodove sa strane. U Novom Travniku smo uspjeli pobijediti i donekle popraviti loš utisak sa gostovanja, ali novi kiks protiv Jedinstva kući u zadnjem kolu,  upotpunio je našu lošu polusezonu", rekao je Helić te dodao:

"Mogu da budem jako zadovoljan mojim igrama, bilo je dosta oscilacija ali i dobrih partija. Smatram da Bratstvo mora mnogo bolje u nastavku, te da ćemo u drugom dijelu sezone pokazati da zaslužujemo gornji dio tabele", završio je Helić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi