Velež slavio nakon preokreta: Fajić i Brandao za novu pobjedu lidera

Četiri pogotka vidjela je publika u Mostaru

Velež slavio nakon preokreta: Fajić i Brandao za novu pobjedu lidera

S. Mlaćo, foto: V. Bernadić

Velež je danas protiv Bratstva upisao svoju devetu pobjedu u dosadašnjem dijelu Prve lige FBiH. Rođeni su danas savladali goste iz Gračanice 3:1, iako su izabranici Nikole Nikića poveli u 25. minuti kada je Stefan Stojanov lijepo pogodio.

Velež je dodao gas, Mujezinoić je ubrzo imao veliku šansu izjednačenje, da bi u 40. minuti sjajni Nusmir Fajić na asistenciju Vehabovića matirao golmana Divkovića. Velež je na pauzu mogao sa prednošću, no jedanesterac nije iskoristio kapiten Zvonić i ostalo je 1:1.

U 56. minuti potpuni preokret. Asistent je nakon kornera bio po drugi put Vehabović, a Nusmir Fajić postigao svoj čak 16. pogodak ove sezone. Tribine na stadionu Rođeni su proključale i bilo je jasno da će Velež vjerovatno do nove pobjede.

Nakon toga domaći su nastavili sa dominacijom, a u 77. minuti Brandao ovjerava nova tri boda. Pogodio je mrežu Divkovića i na semaforu je pisalo 3:1. Asistent je bio Fajić.


Do kraja bez uzbuđenja i Velež je slavio 3:1.


Prva liga FBiH, 12. kolo:

FK Velež - NK Bratstvo 3:1

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Velež: Bobić, Mešanović, Zvonić, Mujezinović, Ćosić, Ovčina, Mrgan, Fajić, Ferreyra, Ojeda, Vehabović.

NK Bratstvo: Divković, Alihodžić, Šuša, Diabang, Jaganjac, Helić, Salkić, Kahrimanović, Berbić, Stojanov, Jaranović.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Doc
Samo trpajte Mostarska braćo pa da se igra akobogda opet najveći BiH derbi. Pozdrav iz Sa
45 2
velez mo
JEDAN JE NUSMIR FAJIC,BRAVO MAJSTORE SVAKA TI CAST KOLIKO SI SAMO UTAKMICA RJESIO,ZA MENE JEDAN OD NAJBOLJIH VELEZOVIH NAPADACA SVIH VREMENA.MOSTAR U SRCU VELEZ DO GROBA.
43 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije