Prva pobjeda Novog Travnika, Jedinstvo slavilo u Gračanici

15. kolo 1. lige FBiH

Prva pobjeda Novog Travnika, Jedinstvo slavilo u Gračanici

Fudbaleri Novog Travnika danas su upisali prvu pobjedu u ovoj sezoni 1. lige Federacije Bosne i Hercegovine i to tek u posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva.

Novi Travnik je na svom terenu iznenađujuće savladao TOŠK iz Tešnja rezultatom 2:1, a prvi gol na utakmici postignut je tek u 78. minuti kada je strijelac bio Skopljak.

U 89. minuti Petak je povisio vodstvo Novog Travnika na 2:0, da bi odmah u narednom napadu Mace smanjio na 2:1 i postavio konačan rezultat susreta.

U Gračanici su se sastali Bratstvo i Jedinstvo, a gosti su slavili sa 2:1. Domaći tim je u 31. minuti poveo sa 1:0 golom Salkića, da bi Jedinstvo na startu drugog poluvremena stiglo do poravnanja zahvaljujući autogolu Čakara

Promjene rezultata nije bilo sve do sudijske nadoknade, kada Jedinstvo postiže drugi gol i dolazi do velikog preokreta i pobjede. Strijelac je bio Miloš Borovčanin.

Bratstvo - Jedinstvo 1:2

NK Bratstvo: Divković, Buljić, Šuša, Mousa, Ćosić, Čakar, Helić, Salkić, Berbić, Stojanov, Jaranović.

NK Jedinstvo: Petrovski, Rovčanin, Antić, Nuspahić, Samaradžić, Alić, Pendek, Zečević, Tahirović, Halavać, Radosavljević.

Novi Travnik - TOŠK 2:1

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Novi Travnik: Jozak, Goloman, Ćosić, Džepina, Nebić, Buljubašić, Petak, Smolo, Skopljak, Sulić, Čakić.

NK TOŠK: Strika, Ivković, Koprivica, Kitanović, Mrguda, Mace, Rastoka, Kalesić, Hasić, Nikolić, Dizdarević.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gumenakita
Jedinstvo,tu je snaga,bravo.
1 0
pobric smajl
stas de nemozes nista
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi