Henderson: Imamo još prostora za napredak
Foto: EPA

Kapiten Engleske

Henderson: Imamo još prostora za napredak

S. Bošković

Fudbalska reprezentacija Engleske slavila je protiv Malte rezultatom 4:0 u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji koje se igra naredne godine. 

Ekipa Garetha Southgatea imala je mnogo problema protiv Malte, te je povela tek u 53. minuti susreta kad je Harry Kane pogodio. Ipak, na kraju su Englezi došli do uvjerljive pobjede od 4:0. 

Nezadovoljan predstavom svojih suigrača bio je kapiten Jordan Handerson koji smatra da reprezentacija Engleske ima još mnogo mjesta za napredak. 

"U prvom poluvremenu nismo imali mnogo šansi, ali na pauzi smo znali da moramo napasti još bolje i da ćemo postići gol", rekao je fudbaler Liverpoola. 

"Bilo je nekih pozitivnih stvari u našoj igri, ali imamo još mnogo prostora za napredak". 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Engleska je ovom pobjedom ostala na vrhu grupe F, s dva boda više od drugoplasirane Slovačke. Upravo će ove dvije reprezentacije u ponedjeljak igrati na Wembleyu, u utakmici koja može odlučiti putnika koji ide direktno na Svjetsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi