Van Dijk, igrači i navijači Liverpoola su krenuli slaviti gol, a Henderson ih je sve šokirao

Kakva završnica utakmice

Van Dijk, igrači i navijači Liverpoola su krenuli slaviti gol, a Henderson ih je sve šokirao

Esmer Oštraković

Nogometaši Liverpoola ponovo su razočarali svoje navijače, a ovaj put poraz im je nanijela ekipa Nottingham Foresta u okviru 13. kola Premiershipa.

Liverpool je bio apsolutni favorit na ovom susretu, posebno nakon što su uvezali nekoliko dobrih utakmica, a tu se najviše misli na pobjedu protiv Manchester Cityja.

Protiv Manchester Cityja je Liverpool pružio fantastičnu partiju, a kruna prelijepe igre bila je pobjeda protiv ljutog rivala.

Ipak, danas ih je dočekala nova "šamarčina" u vidu poraza protiv Nottingham Foresta, ali ponovo brije i jako loša igra ekipe koju sa klupe predvodi Jurgen Klopp.

Nije Liverpool bio dominantan nad svojim protivnikom, iako se to posebno danas očekivalo, jer je Nottingham bio zakucan za dno tabele.

Jedini gol na utakmici viđen je u 55. minuti utakmice kada je Awoniyi matirao golamana Liverpoola, te je tako donio tri boda svojoj ekipi.

Oglasi

Liverpool se tada malo uspio trznuti i zaigrao je bolje, ali do gola nisu mogli, te su na kraju spuštenih glava napustili stadion.

Najbliže golu gosti su bili u samoj završnici utakmice, tačnije u 92. minuti, kada je Virgil Van Dijk mogao donijeti barem bod Liverpoolu.

Naime, Van Dijk je nakon kornera bio najbolji u skoku, šutirao je zaista fenomenalno i kada su svi vidjeli loptu u golu ukazao se Dean Henderson.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nikome nije bilo jasno kako je uspio da odbrani udarac Van Dijka, ali je uspio da podigne svoju ekipu i sačuva vrijedna tri boda.

Odbranu Hendersona možete pogledati OVDJE.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti