Pojavio se novi sin vjetra: Istetovirani predator koji nije imao šta jesti najbrži je na svijetu

Nevjerovatna brzina

Pojavio se novi sin vjetra: Istetovirani predator koji nije imao šta jesti najbrži je na svijetu

A. Čaušević

Biti brz je itekako važno u modernom fudbalu gdje se podjednako mnogo značaja daje snazi i brzini koliko i tehnici.

Tokom sedmice svijet je dobio novog sina vjetra koji se nezvanično može smatrati najbržim igračem svijeta nakon zaista impresivne brzine koju je ostvario.

Riječ je o Darwinu Nunezu, novoj zvijezdi Liverpoola koja se još uvijek prilagođava na Premiership nakon što je ljetos plaćen 80 miliona eura bez bonusa.

Nakon niza slabijih predstava sjajni Urugvajac je konačno uspio postići prvi gol na Anfieldu. Bilo je to u duelu protiv West Hama te se počinje iskupljivati za slabije predstave na startu sezone.

U toj utakmici Nunez je ostvario najveću zabilježenu brzinu u historiji Premiershipa čime je nadmašio Kylea Walkera koji je do sada bio rekorder.

Nunez je protiv West Hama imao sprint od 38 km/h te je sada novi rekorder najjače lige svijeta, a iza njega su na podijumu Walker (37.802 km/h) te Adama Traore (37.787).

Oglasi

Urugvajski napadač je nadmašio i brzinu Kyliana Mbappea koji je prošle sezone u Ligi prvaka na meču protiv Real Madrida trčao brzinom od 36.7 km/h.

Nunez svakako može biti ponosan na sve što je do sada postigao i što će postići u karijeri pošto mu životna priča uopšte nije lagana s obzirom na siromašno djetinjstvo.

Kao dječak nije imao šta jesti. Jedini obrok mu je bila školska užina. Kopačke su mu bile samo san.

Majka Sivlia Riberio mu je morala skupljati i prodavati plastične boce kako bi preživjeli pošto otac Bibiano Nunez koji je bio angažovan kao građevinski radnik i nije imao previše posla.

Oglasi

"Išao sam na spavanje praznog stomaka, ali još je bio prazniji stomak u moje majke koja bi se pobrinula da prvo nešto pojedemo moj brat i ja. Nikad neću zaboraviti odakle sam", rekao je Nunez jedne prilike.

U školi su mu vrlo često prijatelji davali ostatke svoje hrane kako ne bi bio gladan. Tada je sebi dao riječ da će uspjeti radi svojih roditelja i na kraju je dječački san postao java.

Svoje golove proslavlja tako što digne ruke u zrak. To je znak zahvale prvom treneru koji ga je naučio igrati fudbal i omogućio njegovoj majci da nađe kakav-takav posao kako bi prehranjivala porodicu.

Do 14. godine je živio u siromašnom mjestu Artigas kada odlazi u prijestolnicu Montevidio i potpisuje za Penarol.

Oglasi

"To je bio prvi put u životu da sam u gradu. Prepao sam se. Nikad nisam vidio toliko svjetla u životu", ispričao je Nunez prije nekog vremena.

Priznao je da ne zna šta raditi u tako velikom gradu i da je žeio da se vrati kući. Penarol mu je to omogućio i u urugvajskog velikana se vratio godinu kasnije i počeo je da briljira.

Ipak, nije sve tako bilo bajno i sjajno. Zadobio je opasnu povredu koljena koja ga je od terena odvojila godinu i pol, čak je bio i odlučio da završi karijeru.

Tada se za njega žrtvovao brat Junior koji je prekinuo karijeru i počeo je raditi drugi posao koji porodici slao novac, a Darwin se vratio fudbalu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Poslije toga je uslijedila nova povreda, ali odustajanja nije bilo. Počeo je da briljira u seniorskom timu Penarola. Osvojio je tri trofeja što mu je kao 20-godišnjaku donijelo transfer u Almeriju. Zatim je otišao u Benficu, a od ovog ljeta je član Liverpoola. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...bit ce ovo top napadac,ima sve,brzinu,visinu i skok,dribling,zavrsnicu solidnu na kojoj jos treba raditi,jedino je malo sebican ali izbit ce to njemu Klopp iz glave...do duse rijetki su napadaci koji nisu sebicni...
4 1
user1662850567
I pak daleko je od halanda mpape lewa kane nuneza je obican napadac rodjen je za wotford
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi