Henderson van terena osam sedmica
Foto:EPA

Novi problemi za Redse

Henderson van terena osam sedmica

S. Bošković

Kapiten Liverpoola, Jordan Henderson, mogao bi izbivati sa terena narednih osam sedmica zbog slomljene kosti u desnom stopalu.

Engleski internacionalac zadobio je ovu ozljedu na treningu, no ona nije vezana za problem koji Henderson ima sa lijevom petom, i zbog koje je već propustio dvije utakmice ove sezone.

Dvadesetpetogodišnji fudbaler mogao bi propustiti 11 utakmice za klub i dvije utakmice za reprezentaciju Engleske.

Operaciju će obaviti u ponedjeljak, a također bi mogao propustiti i prijateljske utakmice Engleske, koje su zakazan za novembar.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prošle sezone Henderson je odigrao 54 utakmice za Redse u svim takmičenjima i postigao sedam pogodaka. Njegovu kvalitetu i zalaganje na terenu prepoznao je Brendan Rodgers koji mu je odlučio dati kapitensku traku.

Liverpool sutra na Anfieldu dočekuje ekipu Norwicha, te se nadaju da mogu početi pobjeđivati.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.