Fudbalsku ikonu rijetki mogu prepoznati: Ohladio je od lopte, danas je u skroz drugom svijetu

Dvije godine bez angažmana

Fudbalsku ikonu rijetki mogu prepoznati: Ohladio je od lopte, danas je u skroz drugom svijetu

Haris Zilić

Mnogi fudbaleri ostvare velike karijere, postanu ikone, simboli jednog kluba, kult reprezentacije, neki završe i u menadžerskim vodama ili na nekim drugim fudbalskim pozicijama, ali ima i onih koji vremenom odu u zaborav.

Legendarni Henrik Larsson je 2009. godine okončao igračku karijeru.

Nakon toga posvetio se trenerskom poslu, gdje nije imao puno uspjeha, a prema zvaničnim podacima posljednji angažman je imao 2021. godine kao asistent u Barceloni.

U posljednje dvije godine legendarni švedski napadač se povukao iz javnosti i čini se da je ohladio do lopte i fubdala.

Posvetio se porodičnom životu, a često sa društvom uživa u drugim aktivnostima.

Oglasi

Veliki je ljubitelj golfa pa na Instagram profilu možemo vidjeti da i na taj način koristi slobodno vrijeme.

Također i konjički sport je dio hobija legendarnog Henrika.

Oglasi

Promijenio je i imidža pa ga mnogi i ne prepoznaju, a da li će uskoro na klupu nekog ozbiljnog kluba kao menadžer ostaje nam da vidimo.

Kao igrač imao je bogatu karijeru. Nosio je dres Helsingborga, Feyenoorda, Celtica, Barcelone, Manchester Uniteda, a u matičnom Helsinborgu završio je karijeru.

Bio je i dio reprezentacije Švedske koja je 1994. godine na Mundijalu u SAD-u kreirala iznenađenje i zauzela treće mjesto iza Brazila i Italije, a ispred sjajne generacije Bugarske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti