"Koeman je zaslužan za stvaranje tima koji će biti vrhunski u budućnosti"
Foto - EPA

Larsson hvali Nizozemca

"Koeman je zaslužan za stvaranje tima koji će biti vrhunski u budućnosti"

Midhat Šljivak

Nizozemski stručnjak Ronald Koeman dobio je krajem oktobra prošle godine otkaz u ekipi Barcelone.

Koemanov stil igre nije se dopao čelnicima kluba koji su odlučili da se riješe klupske legende, a za novog trenera imenovan je čuveni Xavi Hernandez.

Barca pod vodstvom Xavija igra mnogo ljepši fudbal. Mladi igrači su došli na nivo više, što nije bio slučaj dok je ekipu vodio Koeman.

Međutim, nekadašnji pomoćnik nizozemskog stručnjaka u klubu Henrik Larsson smatra da je upravo Koeman zaslužan za stvaranje tima koji im

"Mnogi igrači su promovisani u prvi tim. Pedri, Gavi, Nico... Oni će svi biti vrhunski igrači u budućnoti. Ronald je radio fantastičan posao s mladim igračima i stvorio je klubu dobru bazu na kojoj će graditi budućnost", rekao je Larsson.

Prva sezona je bila odlična za sve.

Oglasi

"Tokom prve sezone bilo je sve dobro do marta kada smo izgubili od Granade. Nakon toga sve je bilo manje podrške rukovodstva, posebno nakon što je Laporta postao predsjednik. Otišli smo na odmor u neizvjesnosti hoćemo li raditi i u novoj sezoni", rekao je Larsson i dodaje:

"Za mene nije bitno, ali Ronald Koeman ne zaslužuje ovo nakon svega što je uradio. Dobio je zadatak da počisti svlačionicu. Nikad nismo znali da li ćemo sutra biti u klubu ili ćemo dobiti otkaze".

Koeman se ne vraća na Camp Nou dok je taj čovjek tu: "Hiljadu puta mi je to rekao, a onda..."

Nizozemski stručnjak Ronald Koeman je krajem prošle godine dobio otkaz u Barceloni, a to mu je očito itekako teško palo.

Koeman se nije proslavio na trenerskoj klupi katalonskog kluba i nakon serije loših rezultata predsjednik kluba Joan Laporta odlučio je da mu se zahvali na saradnji i uruči otkaz.

Nizozemac je bio ljut i iznenađen što mu je Laporta dao otkaz jer mu je nekoliko sedmica prije toga javno pdužio podršku i rekao da ne razmišlja o promjeni trenera.

Oglasi

No, ono što je Koemana posebno naljutilo jeste činjenica da je Laporta umjesto njega na trenersko mjesto doveo Xavija Hernandeza koji je uspio Barcu vratiti na pobjednički put.

Iako je Nizozemac ostao da živi u Barceloni priznao je da nije otišao uživo da gleda katalonski tim, ali to uopšte ni ne planira da uradi sve dok je Laporta na čelu kluba.

"Laporta mi je hiljadu puta rekao da Xavi nije njegov trener, da mu nedostaje iskustva. Neću ići na Camp Nou duže vrijeme, ne mogu se pretvarati da je sve u redu dok je ovaj predsjednik na poziciji", rekao je Koeman i nastavio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ja sam radio s dosta povreda. Pedri i Dembélé su sada tu i sve izgleda dosta dobro. Nisam dobio isti tretman kao Xavi. Drago mi je da stvari idu bolje za klub. Sretan sam zbog igrača, pogotovo zbog Frenkieja koji konačno igra na nivou. On je vrhunski igrač".

"Zbog uprave sam morao pristati da se prodaju neki bitni igrači jer je ekonomska situacija bila loša. Međutim, onda nakon odlaska Messija vidite da su doveli nekog za 55 miliona".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GuiliDamou
Larsone ne rise!
5 0
irnes4
Hahahahahahaha
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi