Preko noći otpisan iz reprezentacije: Izostavljen sam sa spiska, razlozi odluke mi nisu uvjerljivi

Mkhitaryan šokiran

Preko noći otpisan iz reprezentacije: Izostavljen sam sa spiska, razlozi odluke mi nisu uvjerljivi

E. Škorić

Zvijezda Rome Henrikh Mkhitaryan ostao je zatečen kada je shvatio da nije na spisku reprezentacije Armenije.

Armenija će u junu igrati protiv Hrvatske i Švedske, ali ofanzivac Rome nije pozvan, što ga je poprilično iznenadilo i zbog čega je odlučio obavijestiti javnost putem profila na društvenim mrežama.

"Na moje iznenađenje, trenersko osoblje armenske reprezentacije obavijestilo me da iz različitih razloga nisam pozvan na predstojeće utakmice", napisao je 32-godišnjak na Twitteru.

“Navedeni službeni razlozi nisu mi uvjerljivi. Međutim, želim puno sreće našim dečkima u narednim utakmicama", poručio je Mkhitaryan.

On je ove sezone bio vodeći strijelac Rome s 13 golova na 34 utakmice i daleko je najbolji igrač Armenije, pa nije zaista jasno zbog čega se nije našao na popisu igrača za prijateljske mečeve.

Očito je da postoji nesporazum na relaciji Mkhitaryana i selektora Armenije Joaquina Capparosa. Otkako Španac vodi Armeniju, on je odigrao samo dvije od mogućih devet utakmica.

S 30 golova najbolji je strijelac Armenije. Za nacionalni tim je debitovao 2007. godine.

U međuvremenu Mkhitaryanu ističe ugovor ovog ljeta s Romom i još uvijek nije postignut dogovor o nastavku saradnje.

Neki mediji u Italiji proteklih dana su pisali o mogućem transferu Armenca u redove Milana, gdje bi došao kao zamjena za Hakana Calhanoglua. S obzirom na to da se Milan našao u Ligi prvaka, vjerovatno ni Armenac ne bi imao ništa protiv da zaigra na San Siru.

Top Komentari

C.Banks
Kakvi su ovi armeni isti židovi. Hamo vidi mu glave
6 1
amex
U repki daleko ispred svih..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi