Odbrana Lazija će sanjati Džeku, a navijači Rome slaviti njegovo ime!

Dijamant "počastio" Mkhitaryana

Odbrana Lazija će sanjati Džeku, a navijači Rome slaviti njegovo ime!

A. Čaušević

Roma je povela protiv Lazija u finišu prvog poluvremena. 

Edin Džeko nije bio strijelac gola, ali je najzaslužniji zašto je Vučica povela. 

Dijamant je sjajno nadmudrio odbranu Laija, izdržao "sendvič" te servirao loptu Mkhitaryanu. 

Armenac je rutinski zatresao mrežu, a nakon gola odmah je u zagrljaj potrčao Džeki kao znak zahvale za gol. 

Gol pogledajte ovdje.

Oglasi

Inače, Roma je dobila meč s 2:0. Džeko se tokom cijelog meča Lavoski se borio s odbranom Nebeskoplavih, a u finišu prvog dijela "lukavo" je nadmudrio svoje protivnike i asistirao za prvi gol. Iznudio je i crveni karton za Lazio.

Zamijenjen u posljednjim minutama. Bilo je to "koronavirus" izdanje standing ovationa jer su praktično svi u Rominom taboru od igrača na terenu do onih na klupi i tribinama ispratili popularnog Dijamanta.

"Znamo svi da ovo nije bila jedna od najboljih sezona. Ali derbi je uvijek derbi, izgubili smo u prvom dijelu sezone, htjeli smo dati sve da sezonu završimo dobro. Ostala nam je još jedna utakmica", rekao je Džeko za DAZN.

Jose Mourinho će sjediti sljedeće sezone na klupi Rome. Dovođenje portugalskog stručnjaka komentarisao je i kapiten bh. reprezentacije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Već je donio entuzijazam, Roma je teška sredina i nije mogo doći bolji trener", kazao je Sarajlija koji je zatim govorio o svojoj budućnosti.

"Nisam mislio na budućnost tokom utakmice, kao što sam rekao htjeli smo pobijediti i to smo uradili. Uzimamo ova tri boda i radost za mirnu sedmicu. Mislim samo na sadašnjost", poručio je iskusni napadač.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Malmi_Suomi
Ne može Džeko više mator je .. hahaha. Bravo kapitenu ⚜
12 1
Hare
Bravo majstore, mozda nije dao go, ali da nije igrao ovako, nista od pobjede
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi