Henry i Monaco doživjeli još jedno poniženje
Nemoć Monaca se nastavila i večeras, kada je ovaj tim doživio težak poraz na svom terenu od Strasgbourga

Kneževima nikad nije bilo teže

Henry i Monaco doživjeli još jedno poniženje

E. Škorić

Monaco je u 21. kolu francuske Lige 1, kao domaćin, poražen od Starsbourga s 5:1.

Monacu ove sezone ne ide i bivši prvak Francuske danas se bori za opstanak i na iznenađenje mnogih pretposljednji je tim lige.

Ove zime Monaco se pojačao, ali to nije donijelo rezultate, pa je klub doživio 12. poraz u 21. meču u prvenstvu i to izuzetno ubjedljiv.

Sve je večeras krenulo nizbrdo već nakon sedam minuta kada je stoper Monaca, koji je nedavno stigao iz Schalkea, Naldo, zaradio direktan crveni karton jer je kao posljednji igrač zaustavio napadača gostiju.

Već u 12. minuti Ajorque donosi Strasbourgu vodstvo, a pet minuta kasnije Thomasson je zabio za 2:0

Falcao u 22. minuti vraća nadu Monacu da može i sa igračem manje izbjeći poraz, no u Sissoko i Ajorque golovima u 63. i 68. minuti razbijaju nemoćnu domaću momčad. Konačnih 5:1 postavio je Fofana u 94. minuti.

Monaco ima samo 15 bodova, klubovi izvan opasne zone imaju tri boda više. Još puno bodova je u igri, ali Monaco i dalje strepi, a sada mu slijedi teško gostovanje kod Dijona.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Što se Strasbourga tiče, zauzima peto mjesto s 32 boda i mogao bi se uključiti u trku za pozicije koje vode u Evropu.

Liga 1, 21. kolo:
PSG - Guingamp 9:0
Monaco - Strasbourg 1:5
Nimes - Toulouse 0:1
Reims - Nice 1:1

Top Komentari

Bayern Munchen
Dobro se sjecam kako je kritikovao Wengera i Arsenal zadnjih sezona,nekako kako je preuzeo monako sve je tisi sto se tice kritikovanja hmm.Pametan zna zasto
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi