Henry se našalio, ali od muke: Imam ideju, samo ne znam je li ostvariva...

Nedostaje mu čak 16 igrača

Henry se našalio, ali od muke: Imam ideju, samo ne znam je li ostvariva...

Prije dvije sezone, Monaco je bio prvak Francuske i polufinalista Lige prvaka a danas je ovaj tim duboko u zoni ispadanja u francuskom prvenstvu.

Monaco je jedinu pobjedu u Ligue 1 ostvario u prvom kolu, a potom je na 12 narednih utakmica upisao osam poraza i samo četiri remija.

Jedan od razloga nezapamćene krize Monaca leži i u tome što ovom klubu nedostaju čak šesnaestorica fudbalera, što zbog povreda što zbog suspenzija, a to bi bio ogroman hendikep i za moćnije klubove od Kneževa.

U teškim danima za Monaco, trener ovog kluba Thierry Henry se stigao malo našaliti, ali vjerovatno od muke.

"Fali nam 16 igrača, pa ću vidjeti je li moguće da mene registruju. Da i ja zaigram...", rekao je Henry, te potom nastavio u ozbiljnijem tonu:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Šalu na stranu, vidjet ćemo šta možemo uraditi. Sada slijedi pauza, oni koji su zdravi idu igrati u reprezentacije, a ja ću raditi s ovim koji će mi ostati. Nastavit ću da se borim, pa šta bude".

A spisak povrijeđenih fudbalera Monaca izgleda ovako: Rony Lopes, Pellegri, Serrano, Subašić, Raggi, Geubbels, Ndoram, Jovetić, Glik, Sylla, Aholou, Traoré, Golovin, Touré, Chadli i Mboula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi