Hercegovina epicentar dešavanja

Nastavlja se Premijer liga

Hercegovina epicentar dešavanja

A. Čaušević

Više od trećine klubova Premijer lige dolazi iz Hercegovine, a upravo će neki od igrati svoje međusobne duele u 12. kolu Premijer lige. 

Prvi dan vikenda donosi tri utakmice najjačeg ranga bh. fudbala, a interesantno da će svi biti odigrani u južnijem dijelu naše zemlje.

U 15 sati početi će susreti Leotar - Radnik i Posušje - Velež, dok je noćni termin od 19 rezevisan za derbi pod Bijelim brijegom između Zrinjskog i Širokog Brijega.

Posušje želi srušiti Velež koji također želi konačno doći do punog plijena nakon što je u proteklih nekoliko minuta izostao bodovni učinak, ali ne i pad u igri.

"Dešavaju nam se neke greške koje nas skupo koštaju. Uđemo dekoncentrisani u utakmicu i onda se desi period od desetak minuta gdje apsolutno ne postojimo. Poslije to ne možemo da vratimo. Puno se mučimo. Moramo se probati skoncentrisati na svih 90 minuta i da odigramo maksimalno skocnentrisano, a iz toga će doći rezultat i vratit ćemo se pobjedama. To je ono što ova ekipa može i ne sumnjam da će tako biti", rekao je Feđa Dudić u najavi utakmice na Mokrom docu.

Navijači Zrinjskog i Širokog Brijega se nadaju da će ovaj put vidjeti golove nakon što je prvi duel ove sezone igran na Pecari okončan nepopularnim remijem 0:0.

"Hercegovački je derbi uvijek jako zanimljiv i napet. Otkako sam tu dva puta smo gostovali na Pecari i ovo je prvi put da igramo pred našim navijačima. Ono što je motiv za nas jeste da im još uvijek nismo postigli pogodak što znači da su jako čvrsta ekipa i jako ih je teško pobijediti. Pokazali su karakter zadnji meč protiv Posušja gdje su gubili 2:0, a isčupali su bod. Jako respektabilan klub zato što svi misle da će se oni nekad raspast koliko im igrača ode, ali uvijek imaju neke nove momke koji dolaze i sigurno da nas čeka zahtjevan zadatak. Ali, igramo kući pred svojim navijačima i naravno da idemo na pobjedu", rekao je Sergej Jakirović na pressici uoči derbija.

I u taboru Širokobriježana se nadaju da mogu doći do bodova u Mostaru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imamo pozitivan niz rezultata i želimo nastaviti tim putem i nakon hercegovačkog derbija. Maksimalno smo fokusirani na utakmicu. Uvijek je poseban naboj uoči ove utakmice. Vlada odlično ozračje u momčadi i idemo hrabro na gostovanje, poručio je trener Jure Ivanković.

U nedjelju igraju Rudar Prijedor - Sloboda (15) i Sarajevo - Tuzla City (17), dok je posljednji meč 12. kola između Borca i Željezničara na programu u ponedjeljak od 18 sati.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi