Jakirović objasnio zbog čega Jasmin Burić nije potpisao za Zrinjski

Klub se odlučio za Čondrića

Jakirović objasnio zbog čega Jasmin Burić nije potpisao za Zrinjski

E. Čaušević

Zrinjski i Široki Brijeg igraju sutra derbi 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Danas je mostarski klub održao press konferenciju pred ovaj derbi, a prisutnim medijima obratio se trener Sergej Jakirović.

Jakirović je otkrio svoja očekivanja od sutrašnjeg meča i jasno poručio da želi pobjedu svoje ekipe.

Također, na samom kraju trener Zrinjskog pričao je i o Jasminu Buriću za kojeg se govorilo da bi mogao stići u ovaj klub, ali na kraju je Čondrić potpisao ugovor s Plemićima.

Jakirović je poručio da dolazak Burića u Zrinjski niko nije minirao ni stopirao.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Prava je istina da taj transfer nije nitko minirao ni stopirao. Mi smo bili u kontaktu i s Burićem kao i sa Čondrićem. Na kraju je odluka pala na Čondrića isključivo iz razloga što se radi o sedam godina mlađem golmanu koji ima reputaciju jednog od najboljih golmana u ruskoj ligi tijekom prošle sezone", kaže Jakirović i nastavlja.

"Da nije došlo do dogovora s Čondrićem uvjeren sam da bi se na kraju uspjeli dogovoriti s Jasminom Burićem. Radi se o dva sjajna vratara ali ponavljam, izbor nam je olakšala činjenica da je Čondrić sedam godina mlađi od Burića i to je to".

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realist
Čondrić je strašan golman. Vjerojatno ćemo ga uspjet i prodat.
7 1
Deepy
Nevjerovatno je zapravo da takav top golman uopce pomislja da dodje u PL BiH, a kamo li da dodje. Kakav transfer, skidam kapu!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi