Veznjak juniora FK Sarajevo za SportSport.ba

Herić: Mi smo najveći klub u BiH, cilj je dupla kruna

Dino Kurbegović

Juniorska selekcija FK Sarajevo danas je u Zenici odbranila titulu Kup-a BiH, nakon što su u finalu kao i prošle sezone pobijedili Široki Brijeg rezultatom 2:0. Strijelci su bili Elvedin Herić i Hamza Čataković, koji su uz Edvina Rastodera danas i pokazali najviše na terenu.

Nakon utakmice i osvajanja Kup-a razgovarali smo s mladim veznjakom Elvedinom Herićem, koji je za SportSport.ba govorio o osvajanju prvog trofeja u sezoni, te nastavku u omladinskoj Premijer ligi.

"Sigurno da je ovo za nas veliki plus što smo odbranili naslov pobjednika Kup-a, što nije bio nimalo lagan zadatak. Ostvarili smo zacrtani cilj, i želim da čestitam svojim kolegama koji su se maksimalno trudili da osvojimo ovaj trofej.Uložili smo svoj maksimum, pokazali smo da smo kvalitetnija ekipa od Širokog Brijega i zasluženo smo osvojili i odbranili ovaj trofej", mišljenja je Herić.

Govorio je mladi nogometaš i o organizaciji današnje utakmice i završnici Premijer lige.

"Što se tiče organizacije sve je super organizovano, mislim da nama kao ekipi više odgovara igranje dvije utakmice finala, jer nas teško ko može nadigrati u dvije utakmice. Imali smo tešku utakmicu u nedjelju, ali danas smo izvukli zadnji atom snage da odbranimo titulu. Kada je u pitanju prvenstvo, naravno cilj je dupla kruna, Sarajevo kao najveći klub u BiH uvijek ima najviše ciljeve, tako da se nadam da ćemo uspjeti osvojiti i drugi trofej", kazao je za SportSport.ba Elvedin Herić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi