Juniori Sarajeva osvojili Kup

Pobijedili Široki u reprizi finala od prošle godine

Juniori Sarajeva osvojili Kup

Edmir Škorić

Juniori Sarajeva odbranili su trofej Kupa Bosne i Hercegovine.

Bordo tim je u finalu Kupa za juniore na stadionu Trening centra NFSBiH u Zenici savladao Široki Brijeg s 2:0.

Elvedin Herić je u 15. minuti zabio za vodstvo Sarajeva nakon što ga je sjajno uposlio Rastoder. Herić je sa sedam metara iskosa prizemnim udarcem matirao Zlomislića.

Pet minuta kasnije gosti preko Miličevića pokušavaju da izjednače, ali njegov udarac sa 18 metara brani golman Trifković. Vazda, kaptien Sarajeva, u 38. minuti sa oko 20 metara puca malo preko gola Širokobriježana.

U 45. minuti Kadušić centrira nakon prolaza po desnoj strani, a Đurić glavom prebacuje preko  gola. Ostalo je 1:0 na poluvremenu, a u 58. minuti Matić centrira s desne strane, Jurić šutira, no Trifković je fantastičan na golu Sarajeva.

Potom je Čataković napravio malu minijturu, oslobodio se svog čuvara, izašao sam na gol Širokog, ali Zlomislić brani. U 65. minuti Rstoder je srušen na liniji šesnaesterca, sudija Grbić pokazuje na penal. Hamza Čataković je siguran za konačnih 2:0.

Podsjetimo da su iste ekipe i prošle godine igrale u finalu. Tada su se igrale dvije utakmice i Sarajevo je bilo uspješnije.

Sarajevo  - Široki 2:0 (Herić 15, Čataković 66 - penal)

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Sarajevo: Trifković, Zeljković, Đurić, Vazda, Gljiva, Herić, Kadušić, Rastoder, Čataković, Blagojević, Škriljelj.

Široki: Zlomislić, Marić, Bajo, Nikić, Jurić, Gašpar, Bojo, Matić, Grbešić, Vukoja, Milićević.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi