Herojska, ali pirova pobjeda Budućnosti protiv Genka

Podgoričani na korak do senzacije

Herojska, ali pirova pobjeda Budućnosti protiv Genka

Fudbaleri Budućnosti iz Podgorice su večeras bili na korak do senzacije i plasmana u 3. pretkolo Evropske lige u duelu sa favorizovanim Genkom. Gosti iz Belgije su se na kraju radovali, iako su poraženi sa 2:0.

Nije moglo bolje početi za Podgoričane. Čim se krenulo sa centra, Djalović je pogodio i donio svom timu vodstvo od 1:0. Krajem prvog poluvremena, Raičković je postigao drugi gol za Budućnost i tako anulirao prednost Genka iz prve utakmice u Belgiji, te vratio dvomeč na početak.

U drugom poluvremenu nekoliko prilika za oba tima, ali najvažniji detalj se desio u 74. minuti kada je Kumordzi dobio crveni karton i ostavio goste iz Belgije sa desetoricom u polju.

Rezultat se nije mijenjao do isteka regularnih 90 minuta, ali ni u produžecima, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Tamo se bolje snašla iskusnija ekipa Genka, koja je slavila sa 4:2. Fudbalerima i navijačima domaćeg tima svakako ostaje žal za propuštenom prilikom...

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Genk će se u 3. pretkolu Evropske lige sastati protiv irskog Cork Cityja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi