Herrera: Igranje rukom nije trebalo biti suđeno

Španac se pravdao

Herrera: Igranje rukom nije trebalo biti suđeno

Fudbaleri Manchester Uniteda pobijedili su danas na Old Traffordu Chelsea rezultatom 2:0 u okviru 33. kola Premiershipa.

Asistent kod prvog kola Crvenih đavola bio je španski fudbaler Ander Herrera koji je prije dodavanja Rashfordu rukom presjekao akciju Chelsea. To su vidjeli apsolutno svi, kako na stadionu, tako i pored malih ekirana, ali glavni sudac očito nije. 

Herrera je nakon meča poručio kako nije ni trebalo biti suđeno igranje rukom.

"Nisam htio loptu dirati rukom. Trčao sam i ruka mi je bila blizu tijela. Ne znam je li lopta udarila u moju ruku ili ne, ali nisam imao tu namjeru. Ako u fudbalu nemate namjeru igrati rukom i imate ruku u prirodnom položaju, onda igranje rukom ne može biti suđeno", rekao je Herrera i dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Odigrali smo skoro pa perfektnu utakmicu. Dosta smo im šteta nanijeli iz kontra napada. Igrali smo fudbal, kontrolisali smo utakmicu i lopta je išla veoma brzo tako da možemo biti sretni. Kreirali sm oviše prilika nego oni i zaslužili smo da pobijedimo".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi