Duga historija, malo trofeja, ali sada će sve biti drugačije!
FOTO: EPA

Stižu sjajni dani za poznati klub

Duga historija, malo trofeja, ali sada će sve biti drugačije!

H. Zilić
Teme:

Uskoro bi mogli dobiti još jedan evropski fudbalski klub sa bogatim vlasnicima, a samim tim ciljevi i ambicije će biti veći. Američka kompacija "777 Parnters" ulazi u evropski fudbal.

Pomenuta kompanija bit će većinski vlansik Herthe iz Berlina, tako da će Stara dama u budućnosti sigurno imati visoke ciljeve.

Kompanija ima sjedište u Miamiju, a pored Herthe u planu imaju da budu većinski vlasnici još nekih klubova tako da stvore svoj krug investicija.

"Veselimo se radu sa Herthom, jedna čekamo da počne naša priča", navode iz kompanije i dodaju:

"Hertha je klub koji ima histoirju, navijače i veliko je ime u njemačkoj Bundesligi. Drago nam je što smo našli zajendički jezik."

Iz ove američke firme također su naveli i jedan od prvih ciljeva.

Oglasi

"Želimo da za berlinski tim igraju igrači svjetske klase i da klub bude prepoznat u cijelom svijetu kao jedan snažan kolektiv."

Hertha je osnovana 1892. godine i jedan je od najstarijih evropskih klubova. Domaće utakmice igraju na klultnom Oimpijsokm stadionu u Berlinu.

U svojim vitrinama imaju dvije titule prvaka Njemačke, ali daleke 1930. i 1931. godine, dok su tri puta gubili u finalu Kupa Njemačke, posljendji put 1993. godine.

Izgubili su i u polufinalu Kupa UEFA 1979. godine što je najveći evropski domet popualrne Stare dame iz Berlina.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Posljednjih sezona Hertha se većinom bori za opstanak u Bundesligi, a sada bi mogli doći mnogo bolji dani.

Inače, Hertha je jedan od rijetkih klubova iz vodećih evropskih prijestolnica koji iza sebe nema baš trofejnu historiju.

Top Komentari

Jugovina
U Njemackoj ne mozes tek tako doci i kupiti klub jer ne mozes uopce postati vecinski vlasnik osim ako decenijama nisi glavni sponzor!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi