Neuer u 89. minuti izletio s gola, pa svojim potezom skoro izazvao infarkt navijačima Bayerna

Imao je sreće

Neuer u 89. minuti izletio s gola, pa svojim potezom skoro izazvao infarkt navijačima Bayerna

E. Čaušević

Bayern je danas u Berlinu uspio da pobijedi Herthu sa 3:2 u fantastičnoj utakmici, a u centru pažnje na kraju se našao golman minhenskog kluba Manuel Neuer koji je svojim potezom u samom finišu utakmice skoro doveo do infarkta navijače Bayerna.

Bavarci su fantastično otvorili utakmicu protiv Herthe i već nakon 38 minuta utakmice činilo se da je sve jasno i da će Bayern lagano da dođe do pobjede jer su već tada vodili sa 3:0.

Gosti iz Minhena poveli su već u 12. minuti golom Musiale, a na scenu je potom stupio nevjerovatni Eric Maxim Choupo-Moting koji je nastavio nestvarnu seriji i u svaga dvije minuta zabio je dva gola.

Choupo-Moting je prvo u 37. minuti povisio za 2:0, a samo minutu kasnije kamerunski napadač je ponovo zatresao mrežu berlinskog kluba i pogodio je za 3:0.

Međutim, Hertha se nije predavala i uspjela je da zabije čak dva gola i do kraja prvog dijela meča. Prvo je Lukebakio pogodio za 1:3 u 40. minuti, a samo tri minute kasnije iz penala je Selke zabio za 2:3.

U drugom poluvremenu Hertha je pokušala na sve načine da zabije još jedan pogodak i dođe do boda koji bi bio ogroman za ovaj tim, ali je Bayern uspio da sačuva prednost i na kraju slavi u Berlinu.

Oglasi

No, sve to moglo je pasti u vodu u samoj završnici meča kada se u centru pažnje našao golman gostujućeg tima Manuel Neuer.

Nakon jedne duge lopte Neuer je bez puno potrebe istrčao s gola ispred jednog igrača Herthe, a zatim skoro izazvao infarkt kod navijača Bayerna kada je počeo da se poigrava s loptom.

Prvo je prebacio igrača Herthe rizičnim potezom, ali je na kraju uspio da smiri loptu i uzme je u ruke iako su se navijači domaćeg tima ponadali da bi mogao kiksati i pokloniti im bod, ali se to nije desilo.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za Neuera nije prvi put da radi takve stvari jer je on poznat po tome što voli često da istrči sa svog gola i većinom to radi uspješno kao večeras, ali je bilo trenutaka kada se baš i nije proslavio.

No, na njegovu sreću igrač Herthe nije iskoristio njegovo poigravanje koje je moglo na kraju Bayern koštati tri boda.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

M2596
Zašto kada se radi o Bayernu i igračima Bayerna vi morate od svega praviti nešto loše?!?!? ? Sam video koji ste objavili demantira to što ste napisali!!!! Neuer niti je pogriješio niti je imao sreće!!!! Znao je on dobro što radi, samo si je lijepo šutnuo loptu da ju može uhvatiti rukom!! A lopti su bila bliže dva igrača Bayerna nego igrač Herthe. Tako da je Neuer i jače šutnuo loptu neki od dva Bavarca bi stigao prije do lopte!!!! A infarkt je mogao dobiti samo onaj tko ne zna kakav je Neuer golman!!!! Čak je i komentator na SK pohvalio Neuera za to i još malo mu zapljeskao!!!! Još jednom kažem TO NIJE POGREŠKA, NI SREĆA, NEGO ZNANJE!!!! ODLIKA NAJBOLJEG GOLMANA U POVIJESTI NOGOMETA!!!!!
0 0
a1ska
Kakav bolan infarkt? Radi se o najobičnijoj utakmici u ligi koja se igra jer se mora igrati... Bayern im godinama pravi po 15-20 bodova razlike na prvom mjestu i da je izgubio od Herthe opet ce do kraja napraviti tu razliku. Kakav infarkt?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi