Uveo ih u Bundesligu, a sada slijedi rastanak - Prvi topnik St. Paulija napušta klub

Sve su prilike da će biti tako

Uveo ih u Bundesligu, a sada slijedi rastanak - Prvi topnik St. Paulija napušta klub

Eldar Ganibegović

St. Pauli se nakon više od decenije vraća u Bundesligu, a čovjek koji je bio najefikasniji u ovom timu minule sezone, sve su prilike, neće je igrati.

Poslije 13 godina pauze, St. Pauli će ponovo igrati u Bundesligi. Klub sa sjedištem u središnjoj četvrti Hamburga osigurao je prvo mjesto u Cvajti u nedjelju pobjedom protiv Wehena.

Najefikasniji čovjek na putu St. Paulija ka Bundesligi bio je Marcel Hartel, koji je postigao 17 golova i podijelio 12 asistencija, te tako bio četvrti na listi strijelaca u 2. Bundesligi.

Uprkos tome, sve su prilike da će napustiti klub. Naime, njemu ugovor ističe i čini se kako neće doću do produžetka i da ga nećemo gledati u Bundesligi sljedeće sezone, barem ne u dresu St. Paulija.

On je u ovaj klub stigao za skromnih 350 hiljada eura iz Arminije 2021. godine, a još je u karijeri igrao za Union Berlin i Koln koji ga je i izbacio u seniorski fudbal.

Negova cijena je igrama u St. Pauliju itekako porasla, pa sada prema Transfermarktu vrijedi četiri miliona eura.

Oglasi

S obzirom na veliku konkurenciju u Njemačkoj, nikada nije bio član A selekcije, no u mladoj reprezentaciji je pokazao da je veliki potencijal jer je na devet utakmica postigao četiri gola.

Ostaje da vidimo gdje će nastaviti karijeru. Konkretnih naznaka za sada nema, no realno je očekivati da to bude neki klub iz Bundeslige, ukoliko već ne produži ugovor sa St. Paulijem.

A, s ovim klubom će u Bundesligi nastupati bh. golman Nikola Vasilj, koji će nakon oproštaja Ibrahima Šehića vrlo vjerovatno postati i prvi golman reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Sigurno je da će cilj St. Paulija u prvoj sezoni nakon povratka prvenstveno cilj biti ostanak u ligi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi