Hertha se sramoti, ali bitno je da trenerovi sinovi igraju...

Čudan odabir ekipe

Hertha se sramoti, ali bitno je da trenerovi sinovi igraju...

Esmer Oštraković

Odigrane su utakmice 2. kola 2. Bundeslige, a Hertha je svojim navijačima priredila još jedan loš rezultat. Naime, oni su na domaćem terenu poraženi od Wehena sa 1:0.

Hertha je na ovom susretu bila apsolutni favorit, ali su ponovo poraženi, te su nakon dva kola zakucani za dno tabele.

Prva prilika na utakmici viđena je u 13. minuti akda je Goppel šutirao, ali domaći golman brani.

Novu šansu na utakmici gosti su imali deset minuta kasnije, ali je u završnici akcije pao Lee, međutim sudija nije dosudio penal.

Hertha je prvu priliku napravila u 24. minuti kada je šutirao Reese koji je bio oči u oči sa gostujućim golmanom. Sjajan je bio Stritzel i odbranio je pokušaj domaćeg igrača.

Na narednu pravu priliku čekalo se sve do 54. minute, a ponovo su zaprijetili gosti. Prtajin je šutirao, ali Christensen sjajno brani.

Oglasi

Richter je u 57. minuti imao najbolju šansu za Herthu. Sjajno je šutirao, ali je pogodio prečku i rezultat se nije promjenio.

Minut kasnije niko nije mogao da vjeruje da Herthi nije dosuđen penal nakon što je Carstens igrao rukom u svom kaznenom prostoru.

Gledalo se to dugo u VAR sobi, ali penala nije bilo.

Stritzel je u 84. minuti dobro šutirao, ali ponovo brani gostujući golman. Dobru priliku imao je i Prevljak u 86. minuti, ali i to je Stritzel odbranio zaista fenomenalno.

Hladan tuš za domaće u 92. minuti. Lasse Gunther je šutirao sa vrha kaznenog prostora i postigao gol za vodstvo i pobjedu gostiju.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Zanimljivo je i to da je trener Herthe Dardai ponovo od prve minute poslao dva svoja sina, dok je treći ušao sa klupe.

Također šansu sa klupe dobili su i Prevljak, kao i Tabaković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi