Hertha prokockala 2:0 u Klinsmannovom debiju
EPA

Remi u Frankfurtu

Hertha prokockala 2:0 u Klinsmannovom debiju

Eintracht i Hertha utakmicom na 'Commerzbank Areni' otvorili su 14. kolo Bundeslige.

Duel u Frankfurtu donio je zanimljivu fudbalsku predstavu s ukupno četiri pogotka, a pobjednika na kraju nije bilo, pošto je poslije 90 minuta rezultat glasio - 2:2.

U prvom poluvremenu viđen je samo jedan gol. U 30. minuti Lukebakio je donio prednost Herthi nakon asistencije Grujića, a srbijanski internacionalac je u 63. minuti našao i u ulozi strijelca postigavši gol za 2:0.

Primljeni drugi gol kao da je probudio Eintracht, koji već u sljedećem napadu smanjuje prednost gostuju preko Hintereggera, da bi četiri minute prije isti fudbaler asistirao Rodeu za izjednačenje i, ispostavit će se, konačnih 2:2.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovo je legendarnom Jurgenu Klinsmannu bio ujedno i debi na klupi Herthe, a remijem je Stara dama ujedno i prekinula niz od pet poraza i trenutno je na 16. poziciji. Eintracht je šest mjesta iznad.

Na kraju dodajmo da je naš Vedad Ibišević cijeli susret odgledao s klupe.

Top Komentari

kovacic
Klinsmann je vodio Herthu i protiv Borussije kući tako da mu ovo nije nikakav debi.
6 0
juvem
"stara dama"???? Hahaha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi