Mainz preokretom do pobjede protiv Eintrachta

Druga pobjeda u nizu za izabranike Achima Beierlorzera

Mainz preokretom do pobjede protiv Eintrachta

S. Pašalić

Mainz je u posljednjoj utakmici 13. kola Bundeslige ugostio na svom terenu Eintracht Frankfurt i slavio sa 2:1.

Utakmica je kasnila nakon što su uoči samog početka gostujući navijači ubacili baklje na teren i na taj način iskazali nezadovoljstvo zbog toga što se utakmica igra ponedjeljkom.

Sudija je povukao timove u svlačionicu, ali je nakon kraće pauze utakmica ipak počela.

Gosti su prvi imali ozbiljniju šansu već u 12. minuti, ali je Kohr pogodio stativu i ostalo je 0:0.

Ipak, u 34. minuti Eintracht stiže do vodstva kada je Hinteregger pogodio za 1:0.

U završnici prvog poluvremena Eintracht je međutim ostao sa deset igrača na terenu nakon što je Kohr dobio crveni karton.

Domaći su zato u drugom poluvremenu krenuli po preokret i već u 50 minuti su postigli gol za 1:1, a strijelac je bio Onisiwo.

Tri minute kasnije Mainz stiže i do drugog gola, ali je on na kraju na asistenciju VAR-a poništen jer je prethodno lopta izašla van terena.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Mainz je međutim ipak stigao do vodstva i to u 69. minuti kada je Szalai postigao gol za 2:1, a ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat.

Bila je ovo druga pobjeda zaredom za Mainz koji je sada na 12. mjestu sa 15 bodova, dok je Eintracht upisao i treći vezani poraz i sada je na 10. mjestu sa 17 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi