Riječi koje su bile vodilja senzacije: Šta je arapski selektor rekao svojim igračima na poluvremenu?
Poznato kako je selektor Saudijske Arabije ohrabrio svoje momke na poluvremenu.

Renard u centru pažnje

Riječi koje su bile vodilja senzacije: Šta je arapski selektor rekao svojim igračima na poluvremenu?

E. Ganibegović

Reprezentacija Saudijske Arabije kreator je najveće senzacije u dosadašnjem dijelu Svjetskog prvenstva, a sada je otkriveno šta im je selektor rekao na poluvremenu sada već čuvene utakmice.

U prvom kolu grupe C Mundijala u Kataru Saudijska Arabija uspjela je da savlada Argentinu rezultatom 2:1.

Gaučosi su vodili nakon prvih 45 minuta pogotkom Messija iz penala, a poništena su im i tri gola, sva tri zbog ofsajda.

Činilo se jednostavno da azijska selekcija nema šta tražiti, ali su Saudijci na početku drugog dijela stigli do dva brza gola i tu prednost zadržali do kraja.

U centru pažnje svakako se našao selektor Herve Renard, te je otkriveno šta je svojim igračima rekao na pauzi između dva poluvremena.

"Vaš talenat će napraviti razliku! Ostanite mirni. Imamo još 45 minuta za igru", rekao je Renard svojim igračima, a to su bile očito magične riječi koje su pokrenule veliki preokret.

Oglasi

Veznjak Abdulelah Al-Malki također je otkrio da je Renardov govor imao ogroman doprinos rezultatu koji je šokirao fudbalski svijet.

"Imamo ludog trenera. Motivisao nas je na poluvremenu, govorio nam stvari zbog kojih smo poželjeli da jedemo travnjak. 

Na govoru prije utakmice, kunem se da sam plakao. Toliko nas je motivisao da smo jedva čekali da utakmica počne", rekao je pomenuti fudbaler.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Nakon remija Meksika i Poljske (0:0) Saudijska Arabija nalazi se na prvom mjestu u grupi i sada je jasno da će ući u borbu za plasman u osminu finala.

U drugom kolu, za tri dana, Saudijci će igrati protiv Poljske, dok se Argentina sastaje s Meksikom.

Top Komentari

StarMoVe
Reko im da će svaki igrač dobit po 5 miliona dolara ako pobjede eto kako ih je motivisao, zašto su plakali i navalili da pobjede.
1 0
Adrian
Selektor je francuz.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi