Šapina o senzaciji Saudijske Arabije: Sutra je ovdje državni praznik, mnogo se ulaže i to se vratilo

Trenerski posao radi u zemlji koja danas slavi veliku pobjedu

Šapina o senzaciji Saudijske Arabije: Sutra je ovdje državni praznik, mnogo se ulaže i to se vratilo

S. Mlaćo
Veliku senzaciju napravili su danas nogometaši Saudijske Arabije protiv Argentine na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Argentinci su poveli, svi su bili sigurni da će upisati sigurnu pobjedu, ali u drugom poluvremenu su doživjeli pravi šok.

Preokret Saudijske Arabije i pobjeda za pamćenje (2:1). Slavilo se u Katari, ali i širom Saudijske Arabije. Nogomet je glavna tema, a sutra je neradni dan u cijeloj državi.

Kazao nam je to u razgovoru Romeo Šapina, bh. nogometni trener koji trenutno radi u toj zemlji, tačnije u U-19 ekipi FC Al Wehda.

"Kralj Salman je sutra proglasio državni praznik. Slobodan je dan zbog ove pobjede i niko ne mora na posao. Svi slave pobjedu, slavit će i sutra. Dobio sam i informacije da će igrači i svi u stručnom štabu reprezentacije dobiti zaista velike premije“, kazao je Šapina za SportSport.ba.

Opis nije dostupan.

Oglasi

Istakao je da se u Saudijskoj Arabiji mnogo ulaže u nogomet.

"Mnogo ulažu, to se moralo vratiti. Eto desilo se danas. Talentovana su reprezentacija, to su svi znali, trebao je dobar selektor da posloži kockice. To se sada desilo. Sve je sada na vrhunskom nivou“.

Šapina dobro 'plovi' u Saudijskoj Arabiji, vrijedno radi. Ističe da je sve više Evropljana u nogometu u Saudijskoj Arabiji.

"Moram istaći taj europski utjecaj na nogomet ovdje. Romeo Jozak je u ministarstvu sporta Saudijske Arabije, puno je trenera iz Hrvatske, ali i cijele Evrope. Pomaci su vidljivi“, dodao je Šapina.

Kazao je da je infrastruktura sve bolja u ovoj zemlji kada je nogomet u pitanju, te da će u Saudijskoj Arabiji učiniti sve da budu domaćini Svjetskog prvenstva 2030. godine.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Za četiri dana Saudijska Arabija na stadionu u Al Rayyanu igra protiv Poljske u terminu od 14 sati, a meč odluke mogao bi biti onaj protiv Meksika 30. novembra od 20 sati.

Saudijci su trenutno 51. na FIFA listi, a u pripremi za SP bili su dostojan rival Hrvatskoj, no izgubili su sa 1:0 u Kuvajtu. Vodi ih francuski stručnjak Herve Renard, bivši selektor Maroka, Obale Bjelokosti i trener francuskih prvoligaša Lillea i Sochauxa. Prema Transfermarktu vrijednost rostera iznosi 25 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi