Bio je toliko ljut da je Messiju to morao reći u lice: Ovo su riječi koje je izgovorio Saudijac
Saudijci su u jednom trenutku bili bijesni zbog odluka sudije Slavka Vinčića da su morali reagovati

Pravo u oči

Bio je toliko ljut da je Messiju to morao reći u lice: Ovo su riječi koje je izgovorio Saudijac

M. Šljivak

Cijeli fudbalski svijet priča o velikoj senzaciji koju je napravila fudbalska reprezentacija Saudijske Arabije u duelu protiv Argentine na Svjetskom prvenstvu, ali na terenu se dešavalo još dosta zanimljivih situacija koje su privukle veliku pažnju

Saudijska Arabija je na veliko izenađenje svih savladala Argentinu s 2:1 u prvom kolu grupe C na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Fenomenalnu utakmicu odigrali su Saudijci. Iako su imali minus od jednog gola na poluvremenu, nošeni velikom podrškom s tribina uspjeli su preokrenuti rezultat i doći do pobjede.

Dosta toga zanimljivog se desilo na terenu, a ogromnu pažnju privukao je defanzivac Ali Al Bulayhi koji je krenuo u verbalni obračun s Lionelom Messijem.

[twitter]https://twitter.com/Ssnaad/status/1595079233466159104[/twitter]

Reprezentativac Saudijske Arabije bio je ljut što sudija Slavko Vinčić iz Slovenije 'navlači' Gaučosima i što ih pokušava izvući iz teške situacije. Ljutiti Al Bulayhi je nakon drugog gola reagovao.

Oglasi

Ono što je on učinio nema hrabrosti svako. Prišao je Lionelu Messiju, potapšao ga po ramenu, a kada se ovaj okrenuo, čuo je riječi.

"Nećete pobijediti, nećete pobijediti", vrištao je nekoliko puta saudijski defanzivac u lice jednom od najboljih fudbalera svih vremena.

Messi je zbunjeno gledao šta se dešava. Nije mu bilo jasno zašto je to Saudijac učinio, a ubrzo su došli ostali igrači i rasprava je završena.

Treba svakako spomenuti i veliku grešku sudije Slavka Vinčića o kojoj će se dugo pričati jer je moglo biti teških posljednica za jednog od fudbalera na terenu, a on je pustio igru.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Yasser Al Shahrani teško je stradao u duelu s golmanom svoje selekcije Mohammedom Al Owaisom, ali za sudiju Slavka Vinčića to nije bilo dovoljno da prekine utakmicu i to je učinio tek naknadno.

Saudijska Arabija je pred početak Mundijala bila apsolutni autsajder u grupi s Argentinom, Poljskom i Meksikom, ali sada se sve promijenilo. Naredni meč Saudijci igraju 26. novembra protiv Poljske, a 30. novembra na rasporedu je meč s Meksikom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi