Heung-min Son izjavom pokazao koliko poštovanje ima prema Cristianu Ronaldu

Fudbaler Tottenhama

Heung-min Son izjavom pokazao koliko poštovanje ima prema Cristianu Ronaldu

Eldar Ganibegović

Cristiano Ronaldo godinama je jedan od najboljih fudbalera svijeta.

Portugalac je inspiracija i uzor mnogima, a čini se i svom kolegi iz Tottenhama, reprezentativcu Južne Koreje Heung-min Sonu.

On je u razgovoru za otočke medije za Ronalda imao samo riječi hvale.

"Želim upoznati Ronalda i popričati s njim. Zanima me način na koji je uspio postići sve što je postigao u karijeri. Volio bih da me nauči nekim stvarima u fudbalu", rekao je Son.

Inače, Son i Ronaldo imali su priliku da se sretnu na terenu samo dva puta u karijeri. 

U sezoni 2017/18. u grupnoj fazi Lige prvaka Real Madrid je kod kuće remizirao s Tottenhamom, a upravo je Ronaldo postigao jedini gol za Kraljeve, dok je Portugalac ove sezone slavio s Manchester Unitedom na gostovanju kod Sonovog tima s 0:3 u 10. kolu Premiershipa, a upisao je gol i asistenciju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Priliku za naredni susret ova dva fudbalera imat će 12. marta kada će odigrati utakmicu 29. kola Premier lige.

Trenutno se timovi ova dva fudbalera bore za 4. mjesto i plasman u Ligu prvaka naredne sezone. Tottenham je šesti s 33 boda, dok je United sedmi s bodom manje, ali i dvije utakmice više od tima iz Londona.

Top Komentari

Klicko
Samo simuliraj,placi i moli za penal.I krucijalno,najvaznije je da predjes u real madrid.Tu imas svesrdnu i kontstantnu pomoc od sudija.Tako je on postigao sta je postigao
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi